Aşkar Dergisinin 43.sayısı yayınlandı.Sıcak Maraş demlerine serin bir hava getiren dergi kendi bağlamında yayınını sürdürüyor.

İdris Ekinci nin editörlüğünde yayınlanan dergi farklı bölümleriyle okurlarında haklı ilgisini çekiyor.Başta şiir olmak üzere deneme,eleştiri ve söyleşileriyle bir edebiyat dergisinde aradığımızı bulduğumuz AŞKAR ı okumakla bitirmek mümkün olmuyor.

Kapak da Eşrefoğlunun şu dizeleri hemen sizi kucaklıyor

“RAZİYEM DERDİNE YARİM ŞİKAYET İTMEZEM

KENDÜ HALİM SÖYLEREM GAYRİ HİKAYET İTMEZEM

DERDÜ MİHNET YOLDAŞIMDUR BU YOLA AZM İDELİ

DOST BELASINDAN BAŞUM BİR DEM SELAMET İTMEZEM

HER NE KİM DOST DAN GELÜR SABİR U ŞAKİR DURMUŞAM

AŞIKAM DERDÜM YETER ÖZGE FERASET İTMEZEM”

Fesübhanallah!Yıllar ne kadar geçsede hikmet kendi mecrasında akıp gidiyor.

Merve parlak,İrfan dağ,Özgür ballı,Vura kaya,Esma koç,Eyüp Aktuğ,Burak çelik,Cengizhan genç,Hikmet çamcı,Yavuz Ertürk,Yunus emre Altuntaş,Ali yılmaz,Eray sarıçam,Mahmut Celaloğlu,Mehmet biter,Mustafa ay,Yunus Kadıoğlu,Çağrı subaşı şiirleriyle gönül dünyamıza seslenirken denemeleriyle de onlarca yazar bizleri düşündürmeye devam ediyor.

“Müslüman olmak ,insana bir yaşama tecrübesi kazandırır ve bunun teşekkülü için çeşitli yollar ve biçimler önerir”(sh.43)

Aşkar işte bunun kaygısı içinde bunun nasıl yapılması gerektiği işi insanlara önemli görevler getiriyor bunu şiirle,deneme ve farklı şekilde yapabilme beceri istiyor bakalım Mevla neler gösterecek.

AŞKAR DERGİ için abone adresini veriyorum

AYDOĞAN MAHALLESİ.5.SK.ÖZEN APT.NO.2-10 SİVAS