Yeni sezonda Kadınlar 2. Liginde mücadele edecek olan Maraşgücüspor futbol takımı, çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

 

2012 yılında Özlem ve Mustafa Dağlı çifti tarafından Kahramanmaraş’ta kurularak faaliyete başlayan Maraşgücüspor, kısa zamanda ortaya koyduğu başarı ile adından sıkça söz ettiriyor. Maraşgücüspor geçtiğimiz sezon Kadınlar 3. Liginde şampiyon olarak adını 2. Lige yazdırmıştı. Yeni sezonda da hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Kırmızı-beyazlılar, çalışmalarına haftanın belirli günlerinde Batıpark Futbol sahasında devam ediyor.  

 

‘ÇALIŞKANLIĞIMIZIN VE SPOR AŞKIMIZIN SERMAYEMİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ’

Maraşgücüspor Kulübü'nün Başkanlığını yapan Özlem Dağlı, Kahramanmaraş’ın adını kadın futbolunda daha ileriye taşıyacaklarını söyledi. 2012 yılında eşi ile birlikte şehrin ilk kadın futbol takımını kurduğunu belirten Dağlı, "Futbolun sadece erkek oyunu olmadığını, kızlarımızın da yapabileceğini kavrayabilmek ve bunları milletimize gösterebilmek adına böyle bir oluşum başlattık. Eşimle birlikte içimizdeki spor aşkını kadın futbol takımıyla devam ettiriyoruz. Kahramanmaraş'ta en büyük eksiklerden birisi kadın bir futbol takımının olmayışı idi. 2012 yılında eşimle birlikte futbol takımı kurarak bu işin içerisine girdik. Eşim ile birlikte çalışmamız ailelere güven veriyor. Biz ister futbol olsun, ister başka bir spor branşı olsun genç kızlarımızın küçüklükten itibaren bir spor dalıyla uğraşmış olmasını istiyoruz. Çünkü bir bayan spor dalıyla uğraştığı zaman orada disiplin olacaktır. Disiplin de insana çok şey kazandıracaktır. Biz aile kulübü olarak kurulduk. Biz bu işe emek vermeyi çok istiyoruz. Çalışkanlığımızın ve spor aşkımızın sermayemiz olduğunu düşünüyoruz. En büyük hedefimiz de milli takıma bayan oyuncu göndermek” şeklinde konuştu.

 

‘KENDİ FUTBOLCULARIMIZLA YOLA DEVAM EDİYORUZ’

Kısa zamanda futbol takımında büyük başarılara imza attıklarını kaydeden Dağlı, “başarılarımıza başarı katmak istiyoruz” dedi. Yeni sezonun ilerleyen günlerde başlayacağını kaydeden Dağlı, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıl ortaya koyduğumuz başarı ile kadınlar 3. Liginde şampiyon olarak 2. Lige çıktık. Takımımız yeni sezon için hazırlıklarına geçtiğimiz günlerde başladı ve hazırlıklarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Her takım transfer yapar ama biz bu yıl transfer yapmayarak kendi yetiştirdiğimiz futbolcu kızlarımızla yola devam kararı aldık.  Çünkü bu kızlarımızla başarı geleceğine güvencimiz tam. Hedefimiz 2. Ligde de şampiyon olarak Kahramanmaraş’ın ismini daha yukarılara taşımak” ifadelerini kullandı.

Haber: Mahmut Beyaz

 

 

 

 

 

Editör: Mahmut Beyaz