Kahramanmaraş 1. Amatör Küme Büyükler Ligi A grubu takımlarından KM Gençlerbirliğispor, konuk ettiği rakibi Andırın Yeşildağspor'u 8-0 mağlup etti.
Geçtiğimiz sezon Kahramanmaraş 2. Amatör Kümede şampiyon olarak 1. Amatör Küme Büyükler Ligi'ne yükselen ve bu sezon da ligde genç bir ekiple mücadele eden KM Gençlerbirliğispor, aldığı bu galibiyetle grubunda üst sıralara doğru çıkmaya başladı. Karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde tamamlayan KM Gençlerbirliğispor, ikinci yarıda da güzel bir oyun sonrası 6 gol daha bularak maçtan 8-0 galibiyetle ayrılan taraf oldu. Alınan bu galibiyetle puanını 8 yapan Kırmızı-beyazlılar, ligde oynadığı maçlarda, 2 galibiyet, 2 mağlubiyet, 2'de beraberlik aldı.

KM GENÇLERBİRLİĞİSPOR, MAÇ BOYUNCA ÜSTÜN BİR OYUN ORTAYA KOYDU
Alt sıralardan kurtulmak isteyen her iki ekipte hafta sonu Belediye sahasında ligin 7'inci hafta maçında karşı karşıya geldiler. Karşılaşma öncesinde her iki takımda grubunda 5'er puana sahiptiler. Karşılaşmanın başlama düdüğü ile birlikte KM Gençlerbirliğispor, rakibini sağlı sollu ataklarla pozisyona boğdu. Ligde genç ve koşan bir ekiple mücadele eden Kırmızı-beyazlılar, özellikle ilk yarıda ileri uçta Alaaddin ve Tayfun ile birçok pozisyona girdi. İlk yarıda girdiği bu pozisyonların 2'sini gole çeviren Kırmızı-beyazlılar, maçın ilk yarısını 2-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında da ilk yarıda gösterdiği performansın daha üstüne koyarak daha iyi futbol sergileyen KM Gençlerbirliğispor, üst üste bulduğu gollerle rakibini 90 dakika sonunda 8-0 mağlup etmesini bildi.

ALAADDİN 4 GOLLE 'HATTRİCK' YAPTI
KM Gençlerbirliğispor ve Andırın Yeşildağspor arasında oynanan maçta KM Gençlerbirliğispor forvet futbolcusu Alaaddin Erkaplan, attığı 4 golle 'Hattrick' yaparak maçın yıldızı oldu. Oynadığı futbol ve attığı goller ile bütün dikkatleri üzerine çeken Erkaplan, gelecek haftalarda gollerine devam edeceği sinyallerini verdi. Oynanan maçta yine KM Gençlerbirliğispor futbolcusu Tayfun Özen'de 5 asis yaparak, bu maça damga vurdu.

YANIK: 'GENÇ BİR EKİPLE MÜCADELE EDİYORUZ'
Alınan galibiyeti değerlendiren KM Gençlerbirliğispor As Başkanı Yılmaz Yanık, galibiyetlerinin devam edeceğini söyledi. Ligde genç bir kadro ile mücadele ettiklerini kaydeden Yanık, gençlere güvendiklerini belirtti. Yanık, "Geçen yıl şamiyon olarak bu lige yükseldik. Takımımız genç bir kadroya sahip, bu kadroda ki gençlerimize güveniyoruz. Bizim futbolcularımız hem büyük takımda, hem de genç takımda oynuyorlar. Ligin ilk maçlarında biraz takım olarak acemilik çektik ama, son haftalarda bu acemiliğimizi üstümüzden attık. Dolayısı ile hafta sonu oynadığımız maçtan farklı galip gelerek, nasıl bir takım olduğumuz ortaya çıktı. Bizim için geçmiş maçlar geride kaldı ve gelecek maçlara bakıyoruz. Andırın maçında gerçekten güzel bir oyun ortaya koyan futbolcularımızı kutluyorum. İnşallah önümüzdeki maçlardan da galibiyetler alarak yukarılara doğru çıkarız" dedi.            Haber: Mahmut Beyaz

 

Editör: Mahmut Beyaz