2017-2018 futbol sezonunda Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan Kahramanmaraşspor, ligin ilk maçında deplasmanda Nazillispor ile karşı karşıya gelecek. Liglerin hafta sonu başlaması nedeniyle Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, kentte görev yapan Basın Mensuplarıyla bir araya gelerek takım ile ilgili son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Ceyhan, Milletvekili Celalettin Güvenç’in önderliğinde kurulacak olan İstişare Kurulu’nun Kahramanmaraşspor’un geleceği için önemli olduğunu belirterek, transferdeki son durum hakkında önemli bilgiler verdi.


 

BU KURUL ŞEHRİN TÜM DİNAMİKLERİNİN PARÇASI OLDU’

Yeni sezonda yeni yönetim oluşturacaklarının altını çizen Başkan Ceyhan, “Öncelikle takımımıza emeği geçenlere teşekkür ediyorum gerçekten çok ciddi katkı sağladılar. Yönetim düzenlemesi yaptık, ona da şu şekilde karar verdik, adına ‘istişare kurul’ dediğimiz bir istişare kurulu oluşacak, bu kuruldan yönetime bir veya iki kişi dâhil olacak. Valimizin, Belediye Başkanımızın, Milletvekillerimizin ve STK’ları mızın temsilcileri olarak birileri bu yönetimde bulunacaklar. Bu yönetim Kahramanmaraşspor’la ilgili hedefleri ortaya koyacak. Bu hedefler doğrultusunda olması gereken bütçenin kararı verilecek, sonra da bu bütçeyle ilgili karar verilecek daha sonra bu bütçeyle ilgili parayı oluşturma noktasında çalışmalar yapacak. Aynı şekilde oluşan bütçede toplanan para da yine harcamalar yapıldıktan sonra bu kurulun huzuruna sunulacak ve onlarla birlikte teyit alınıp başta tüm halka, bütün kamuoyuyla da paylaşılacak. Toplanan para nereye gitti, nasıl gitti, bunu tüm kamuoyu bilecek. Divan kurulu gibi bir istişare kurulumuz olacak, bu kurulda büyüklerimiz olacak. Bu büyüklerimizin bize gönderdiği insanlar olacak, onlar da harcamaları ve her şeyi kontrol altında tutacak ve bunu da kamuoyuyla paylaşacak. Dolaysı ile bu, beni ve benden sonra gelecek başkanları da rahatlatacak. Taraftarı ve kamuoyunu da rahatlatacak bir durum. Hedefler koyma noktasında da bu kurulla birlikte çalışacağız. Bu sene Kahramanmaraşspor da hedef şampiyonluk dedik, buna inanıyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz. İnananlarla yola devam edeceğiz, inanmayanlara da saygı duyacağız. Yeni oluşan bu kurul bize zaten fazlasıyla da destek verdi moral olarak. Bu kurul şehrin tüm dinamiklerinin parçası oldu. Takımın süreçteki hedeflerini de birlikte belirleyeceğiz. Bu belki Türkiye de örnek bir rol ya da model olacak. Tabi ki bunu devam ettirebilmek ve başarmak bizlerin elinde, bu kurula dediğimiz gibi biz inanıyoruz. Bilgi kirliliği ile uğraşmak yerine hedefler ve vizyonlar üzerine kafa yoracağız, bunun için mücadele edeceğiz ve bu kurulumuz da bu nokta da hem destek verecek hem de kontrol edecek. Dolayısı ile kamuoyu da bilgi kirliliklerinden kurtulacak” şeklinde konuştu.

YOĞUN BİR KAMP ÇALIŞMASI SÜRDÜRDÜK’

Takımın yoğun bir çalışma yaptığını belirten Ceyhan, ilk defa üç kamp yaptıklarını dile getirdi. Ceyhan, “Biliyorsunuz Kahramanmaraşspor ilk defa üç tane kamp yaptı, bu da hedeflerimiz doğrultusunda bizim yaptığımız yol haritamızın gereklileriydi. Söylediğimiz sözü pratiğe dökebilmek için çalıştık. ilk kamp 9 Temmuz da kendi evimizdeydi. Burada 11-12 gün tesislerde kondisyon ve fizik çalışması yapıldı. İkinci kamp Nevşehir’deydi, yine aynı şekilde kondisyon ağırlıklı yönünde yapılan çalışmalar yapıldı. Teknik heyetin raporu doğrultusunda iç transferden veya dış transferden hocalarımızın takımla ilgili çalışmak istemedikleri futbolcu kardeşlerimiz oldu, onlarla yollarımızı ayırdık. Ayrılan arkadaşlarımız, Fatih Şen, Kayhan Arduç, Akın Köroğlu, Kutay Demir, İbrahim Coşkun, Sefa Yılmaz ve Selçuk Kaban, bunlarla yollarımızı ayırdık. Selçuk Kaban Amed spora transfer oldu 75 bin lira bonservis bedeli aldık. Fatih şen 3. Ligden Pazarsporla anlaştı, 15 bin lira bonservis bedeli aldık. Sefa Yılmaz Çatalca ile anlaştı 15 bin lira bonservis bedeli aldık. Fatih Bozok Dardanelsporla anlaştı, 20 bin lira bonservis bedeli aldık” dedi.

TAKIMI ALDIĞIMDA PROFESYONEL OYUNCU YOKTU’

3 yıl önce Kahramanmaraşspor Kulübü’nün Başkanı olan Ceyhan, Kulübe geldiğinde profesyonel futbolcu olmadığını belirterek, yeni sezonda yaptıkları bazı transferlerin isimlerini aktardı. Ceyhan, “3 yıl önce biz bu takımı aldığımızda takımda bir tane bile profesyonel futbolcu yoktu, başkan odası şuan bile hala boş. Biz bu Kulübü bu şekilde teslim almıştık. Üç yılda biz bu takımı bu hale getirdik yani büyük bir başarı. Bundan sonra Kahramanmaraşspor çiftlik değil, buraya gelip oynayan arkadaş hakkını talep edecek hakkı varsa alacak ve vermesi gereken bir bedel varsa da bedelini verecek. Biz bu arkadaşları gönderdikten sonra yerlerine yeni transferler yaptık. Kaleci Özkan Gençlerbirliği alt yapısı olan PTT ligde oynamış bir kalecimiz. Sağbek İbrahim Ethem’i Tuzlaspor’dan aldık, Solbek olarak Gazişehirspor’dan Ramazan Kâhya’yı transfer ettik. Orta sahaya Timuçin Akçim’i tranfer ettik. Sol açık mevkisine Hüseyin Kar transfer ettik. Timur Bayram Özgöz’ü transfer ettik. Bundan sonra herkesin maaşı olacak artı, şampiyonluk pirimi olarak kişi başı 50 bin lira şampiyonluk pirimi verilecek. Eğer Play-Off’a çıkarsa yine prim verilecek. Takımımıza güvenimiz tam bizim. Bugünler de bir tane sağ kanat oyuncu ile görüşmeler yapıyoruz, Konyaspor’dan onu da satın alma opsiyonu ile istiyorduk, o da büyük ihtimal olamayacak gibi duruyor gerekirse kiralık olarak takımımıza katacağız. Yüzde seksen o da bitti sayılır. Bundan sonra alacağımız bir mevki kaldı o da stoper, onunla da şuan görüşmeleri yapıyoruz. Stoperi de alırsak transferi kapatmış olacağız. Cumartesi de ilk maçımız var Nazilli’de. Bizim takımımızın şuan ki havası, istek ve arzusu olarak Nazilli’den öndeyiz. Bu bizim şampiyonluk maçı gibi bir şey olacak. Takımımız da bir kişi sakat olduğu için deplasmana 19 kişi gidiyoruz. Allah’ın izni ile takımımız bu yıl şampiyon olacak. Yeni sezonun hepimize başarılı geçmesini diliyorum.”

8 BUÇUK MİLYON BORÇLA DEVRALDIK’

Takımın başına geçerken 8 buçuk milyon borcu olduğunu söyleyen Ceyhan, 400-500 bin liralık kendi mal varlığını ipotek ettirdiğini belirtti. Ceyhan, “Biz bu takımı devralırken 8 buçuk milyon bilinen borçla devraldık. Bunun içerisinde 4 ya da 5tane dosyayı mahkeme yolu ile kazandık. Şuan da bunlardan iki tane dosya kaldı, büyükleri bitirdik, orta çaplı dosya kaldı sadece. Süreçte yabancı futbolcuların, farklı hesaplar, senetler, mal alımı gibi masraflarla bu rakam 10 buçuk milyonu buluyor ödediğimiz paralar. Bizim borcumuz 10 buçuk milyondan 2 milyon 74 bin lira kaldı. En sonda da Fatura Vizyonun koyduğu 5 milyonluk bir kurmaca senet kaldı. Kulübü 2014’te devir alır almaz, yaklaşık 400- 500 bin liralık kendi mal varlığımı ben ipotek ettirerek teminat verdik. Yapılandırmaya girdik ve 1 buçuk milyonluk bir faiz sildirdik ve şuanda o yapılanma devam ediyor 3 yıldır ödenmeyen hiçbir borç yok” ifadelerine yer verdi.

FEDERASYONDAN 500 BİN LİRALIK YARDIM ALDIK’

Federasyondan 500 bin liralık yardım alındığına ve Kahramanmaraşspor tarihinde bunun bir ilk olduğuna dikkat çeken Ceyhan, “Federasyondan 500 bin lira tesis yardımı desteği aldık. Bu Kahramanmaraşspor tarihinde bir ilk. Daha önce Kahramanmaraşspor böyle bir destek almamış. Bu yıl bu ligde kalırsa bile bunun geliri 2 milyon, kalan o iki milyon borçta sıfırlanacak. AKEDAŞ bize 250 bin lira yardım desteğinde bulundu. Celalettin Bey, Valimiz, Belediye Başkanlarımız bu konu da yardımlarını sürdürüyorlar. Bu yıl da oluşturacağımız bu bütçe ile mevcut takımızın ücretleri ödenecek” ifadelerini kullandı.

Haber: Halil Öksüzce

Editör: Mahmut Beyaz