2012-2013 sezonunda 2. Ligde şampiyon olarak PTT 1. Lige adını yazdıran ve burada sadece bir sezon tutunabilen Kahramanmaraşspor, aynı yıl tekrar 2. Lige düşmüştü. Takımın 2. Lige düşmesi sonrası elindeki oyuncuları tutamamasının yanında borç batağına sürüklenmesi bir takım olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Kulübün küme düşmesi sonrası Kulüp Başkanlığına Fatih Mehmet Ceyhan getirilirken, Başkan Ceyhan, aynı zamanda da borçlarla baş başa kaldı. Bu zor zamanda şehrin ileri gelenlerinden yeterince maddi destek gelmemesi de takımı daha bir zor duruma sürükledi. Başkan Ceyhanla birlikte geçtiğimiz son 3 sezonda küme düşmeme mücadelesi içine giren temsilcimiz Kahramanmaraşspor, yeni sezonda ise şampiyonluğu hedeflemişti. Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’ın sezon başında “hedefimiz bu yıl şampiyonluktur” açıklaması taraftarı beklenti içini sokmuştu. Bunun üzerine geçtiğimiz yılki kadrosundan 5-6 isimle tekrar anlaşan temsilcimiz, dış transferde ise 16 futbolcuyla sözleşme imzalamıştı. Diğer rakiplere göre sezona erken start veren Kırmızı-beyazlılar, 3 aşamalı bir kamp dönemi geçirmiş ve bu kamp döneminde de sezona en iyi şekilde hazırlanmıştı.

4 MAĞLUBİYET, 2 BERABERLİK

2017-2018 sezonunun ilk maçında deplasmanda Nazilli Belediyespor’a konuk olan Kırmızı-beyazlılar, karşılaşmayı 1-0 kaybederek lige mağlubiyetle başlamıştı. Alınan bu mağlubiyet sonrası kendi sahasında ise Altay’ı konuk eden Kahramanmaraşspor, bu maçı da 2-1, sezonun üçüncü hafta maçında da Fatih Karagümrükspor’a 3-0 gibi farklı bir skorla yenilen temsilcimiz, böylelikle ilk 3 haftayı mağlubiyetle kapatarak sevenleri üzmüştü. Ligin 4’üncü hafta maçında çıkış arayan Kahramanmaraşspor, kendi sahasında Konya Anadolu Selçukspor ve deplasmanda Fethiyesporla berabere kalarak 2 puan toplamıştı. Sezonun 6’ıncı hafta karşılaşmasında ise geçtiğimiz hafta sonu 12 Şubat Stadında Kırklarelispor’u konuk eden Kırmızı-beyazlılar, bu maçı da 2-1 kaybetti. Kaybedilen bu karşılaşma sonrası taraftarlar bir kez daha hüsrana uğrayarak sahadan boynu bükük ayrıldılar. Taraftarlar maç içerisinde son dakikalara doğru yine yönetim ve teknik ekibi istifa çağırırken, maç sonrası ise saha dışında protestolarını sürdürdüler.

4 YILIN EN KÖTÜSÜ

Ligin 6’ıncı haftası itibariyle 2 puan toplayan ve 17. Sırada bulunan Kahramanmaraşspor, böylelikle geçtiğimiz son 4 sezonun en kötü lig başlangıcını yaptı. 2013-2014 sezonunda PTT 1. Ligden düşen ve 2. Ligde mücadele etmeye başlayan Kahramanmaraşspor, ilk 6’ıncı haftalar itibariyle, 2014-2015 sezonunda 6 puanla 13, 2015-2016 sezonu 8 puanla 8, 2016-2017 sezonu 7 puanla 14. Sırada tamamlamıştı. Bu istatistiklere göre Kırmızı-beyazlılar, bu sezon 4 yılın ön kötü sezonunu geçiriyor.

SAKARYASPOR HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR

Öte yandan ligin 7. hafta maçında deplasmanda hafta sonu Sakaryasporla karşı karşıya gelecek olan temsilcimiz, bugün kendi tesislerinde çalışmalara başlayacak. Teknik Sorumlu Cafer Aydın yönetiminde Sakaryaspor hazırlıklarına start verecek olan Kahramanmaraşspor, bu maça galibiyet parolasıyla hazırlanacak.

Haber: Halil Öksüzce

Editör: Mahmut Beyaz