Her yıl Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Kar Voleybolu Avrupa Turu, bu yıl açılışını 18 – 20 Şubat tarihlerinde Kahramanmaraş’ta yapacak.

Türkiye’nin kış turizminde yükselen değeri Yedikuyular Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinliğe uluslararası yüzlerce profesyonel voleybol sporcusu yer alacak. Türkiye Voleybol Federasyonu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün işbirliğinde düzenlenecek olan organizasyona Yedikuyular Kayak Merkezi’nin hazır olduğunu söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, “Bu seyirden mahrum kalmak istemeyen herkesi Yedikuyular’a bekliyoruz” dedi. Bu arada İlk etabı, 18-20 Şubat 2022 tarihlerinde Kahramanmaraş’ın ev sahipliğinde yapılacak Kar Voleybolu Avrupa Turu, 25-27 Şubat 2022 tarihlerinde Ukrayna, 4-6 Mart 2022 tarihlerinde ise İtalya’da devam edip, Kayseri-Erciyes etabıyla sona erecek.

“İNŞALLAH ORGANİZASYON ŞEHRİMİZE DE KATMA DEĞER KAZANDIRIR”

Boz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Geçtiğimiz yıl biz Büyükşehir Belediyesiyle il genelinde küçük çaplı bir organizasyon yapmıştık, bu yılda artık Voleybol Federasyon, Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün işbirliği ile Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun ilk ayağı 8 – 20 Şubat tarihlerinde Yedikuyular Kayak Merkezi’nde yapılacak. Yedikuyular’ın tanınırlığını artırmak açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah organizasyon güzel izler bırakarak şehrimize de katma değer kazandırır.

“BUNUN DEVAMLILIĞININ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Alanla alakalı bir problem yok, biz yazışma kısımlarıyla ilgili işlemler zaten yapıldı. Onda da bir problem yok. Yeterki organizasyon şehrimizde olsun. Gelecek takımın konaklamasıdır vesairesidir onlarla ilgili bir problemin olacağını düşünmüyorum. Ve gelecek takımlarında Yedikuyuları, Kahramanmaraş’ımızı çok seveceğini beğeneceğini düşünüyorum ve bunun devamlılığının olacağını düşünüyorum.

“VATANDAŞLARIMIZI BİZ TURNUVAYA BEKLİYORUZ”

Turnuvaya 12 Erkek ve 12 kadın takım bekleniyor. Şu ana kadar kadında da erkekte de 7 takımın müracaat ettiği bilgisi var. Güzel bir cümbüş olur diye düşünüyorum.

En azından da iyi bir farkındalık olacaktır. Vatandaşlarımızı biz turnuvaya bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl il genelinde yaptığımız Kar Voleybol Turnuvası çok keyifli olmuştu. Bunun da ondan kat be kat daha güzel olacağını düşünüyorum. Bu seyirden mahrum kalmak istemeyen herkesi oraya bekliyoruz.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz