21-26 Kasım tarihlerinde Polonya’da düzenlenen U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda U23 Güreş Milli Takımı toplamda 8 madalya kazandı. Düzenlenen Şampiyonada Greko-Romen 80 kiloda ise Kahramanmaraşlı Burhan Akbudak Altın Madalya kazandı. Şampiyonanın bitmesiyle birlikte havayoluyla Kahramanmaraş’a gelen Şampiyon Burhan Akbudak büyük bir coşku ile karşılandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde karşılanan Şampiyon Akbudak’ı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, altın takarak ödüllendirdi. Mutluluğu gözünden okunan Burhan Akbudak, çok heyecanlı ve çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Ülkem ve Şehrim adına aldığım bu madalya için gerçekten çok mutluyum” dedi. Böyle bir mutluluğa ortak olduğunu söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ise “Kahraman şehre yakışır bir madalya oldu” diyerek şampiyonu tebrik etti.

‘ŞAMPİYONLAR ÇIKARTMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Kahramanmaraş’tan birçok şampiyon sporcular çıkartacaklarını söyledi. Kabakçı, “Bilindiği üzere Güreş sporunun başkenti Kahramanmaraş’tır. Geçmiş yıllarda nasıl şampiyon sporcular bu kentten çıkmışsa yine şampiyonlar çıkartmaya devam edeceğiz. Son şampiyonumuz ise Burhan Akbudak oldu. Öncelikle Şampiyon olan kardeşimize çok teşekkür ediyoruz. Burhan bizim memleketimizin, şehrimizin Göksun ilçemizin evladıdır. Burhan zaten şampiyonluklara bizi alıştırdı. Daha önce Avrupa ve Dünya İkinciliği var. Bizi heyecanlandırmayı, sevindirmeye devam ediyor. Kahramanmaraş’ın kahraman evladı olarak, yiğitlerin harman olduğu bu şehirde gerçekten şampiyonluk adına ortaya koyduğu mücadelede Polonya’da dünya şampiyonu oldu. Bundan dolayı biz çok mutluyuz. Burhan’ın 2020 olimpiyatlarında kadroya girerek Tokyo’daki yarışmaya katılmasını arzu ediyoruz. Çünkü o kalite, o kumaş Burhan’da var. Biz onu inşallah orada şampiyonluklarda da göreceğiz.” Şeklinde konuştu.

‘ÇOK MUTLUYUM’

Şampiyon sporcu Burhan Akbudak ise, “Öncelikle beni destekleyen ve dua eden herkese çok teşekkür ederim. Ben onların duası ile buralara geldim. Memleketime altın madalya getirmenin gururunu yaşıyorum. Şuan ne söyleyeceğimi bilmiyorum, gerçekten çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Bu ortamı görmek beni çok mutlu etti. Tabi ben böyle bir ortam olsun arzusundaydım, zaten dediğim gibi bu ortam beni gerçekten çok mutlu etti. Ülkem ve şehrim adına aldığım bu madalya için diyecek bir şey yok çok çok mutluyum.”

Haber: Hakan Aydın


 


 

Editör: Mahmut Beyaz