İkinci etap kamp çalışmaları kapsamında 19 Ağustos’ta Afyonkarahisar kampını tamamlayarak şehre dönen Kahramanmaraşspor, 3 günlük iznin ardından Hanefi Mahçiçek Stadında yeniden çalışmalara başladı.
2016-2017 sezonu hazırlıklarına 23 Temmuz günü kendi evinde başlayan Kahramanmaraşspor, burada sabah ve akşam yaptığı çift idman ile 5 Ağustos’a kadar ilk etap çalışmalarını tamamlayarak 8 Ağustos’ta Afyonkarahisar da ikinci etap kamp çalışmalarına başlamıştı. Kırmızı-beyazlılar, Afyonkarahisar da, 5 hazırlık maçı da yaparak futbolcular arasındaki uyum sorununu aşmaya çalıştı. 19 Ağustos’ta Afyonkarahisar kampını tamamlayarak şehre dönen temsilcimizde futbolculara 3 günlük izin verilmişti. 3 günlük iznin sona ermesi ile birlikte kırmızı-beyazlılar, bugün yeniden kendi evinde çalışmalara start verdi. Kahramanmaraşspor, 3 Eylül’de başlayacak olan lig maçları öncesi hazırlıklarını günde yapacağı çift idman ile sürdürecek.

‘YOĞUN BİR KAMP DÖNEMİNİ ATLATTIK’
Afyonkarahisar kampını değerlendiren Teknik Sorumlu Mehmet Bulut, kampın verimli geçtiğini ifade ederek, lige kadar hazır hale geleceklerini kaydetti. Çalışmalara 23 Temmuz itibariyle Kahramanmaraş’ta başladıklarını belirten Bulut, “ 14 günlük ön hazırlık sürecinin ardından 8-19 Ağustos tarihleri arasında 12 günlük Afyonkarahisar kampımız oldu. İlk etapta kampımız genelde dayanıklılık çalışması şeklinde geçti. Afyon’da sabahları kuvvet, öğleden sonra ise hazırlık maçı olarak geçti. Yoğun bir kamp dönemini atlattık ve bizim için faydalı oldu. Tabii ki yeni bir takım oluşturduk. Takım içi uyum süresi biraz zaman aldı. Şu anda oyuncular bir aylık kamp sürecinde ki performanslarının her geçen gün üzerine koyarak devam ediyorlar. Ama eksiğimiz hala var. Belli bölgelere gerekli takviyeler yapacağız. İnşallah 3 Eylülde ki Anadolu Selçuklu maçında hazır bir hale geleceğiz.Dünden itibaren de çalışmalarımıza kendi evimizde devam edeceğiz. Bu hafta da son antrenman haftası olduğu için bu hafta da yine yoğun olarak geçecek. Günde çift antrenman olarak hafta sonuna kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzde ki haftadan itibaren ise maç haftasına gireceğiz ve normal programlarımızı uygulamaya devam edeceğiz” dedi.
‘OYUNCALAR ARZU VE İSTEĞİ HAZIRLIK MAÇLARINDA ORTAYA KOYDULAR’
Kampta bazı futbolcular ile yollarını ayırdıklarını belirten Bulut, “ Giden arkadaşlarımız oldu, yeni gelecek olan arkadaşlarımız olacak ve bu hafta sonuna kadar kadromuzu belirlemek zorundayız. En fazla 26-27 kişilik bir kadromuz olacak.Şu anda ki genel gidişatımız iyi durumda. Oyuncalar arzu ve isteği hazırlık maçlarında ortaya koydular. Ancak bazı eksikliklerimiz oldu. Bizim için önemli olan önümüzde ki ligdir. Futbolcu kardeşlerim oyun stratejisini bizim ne istediğimizi şu anda gayet iyi uyguluyorlar. Temennimiz taraftarımıza geçen 2 yılda ki sıkıntıları tekrar yaşatmamaktır. İyi futbol oynayan, pozitif futbol oynayan, sahada kazanma hırsıyla dolu bir Kahramanmaraşspor izlettirmeyi amaçlıyoruz. Tabii ki ligi de en iyi şekilde bitirmeyi de hedefliyoruz.”
‘BİZİM AMACIMIZ GENÇ VE DİNAMİK BİR TAKIM KURMAKTIR’
Bulut sözlerini şöyle tamamladı: “Kahramanmaraşspor olarak şu anda 3 veya 4 mevkie oyuncu almayı düşünüyoruz. Bir tane daha kaleci almamız şart. Daha sonra ise savunma, orta saha ve hücum bölgesine olmak üzere en az 4 tane daha oyuncuya ihtiyacımız var. Bu hafta sonuna kadar da inşallah bu transferleri gerçekleştireceğiz. Transferlerde takımın yapısına, bütçesine uygun oyuncular araştırıyoruz ve bu konuda deyim yerindeyse ince eleyip, sık dokuyoruz. Kahramanmaraşspor olarak takımın yaş ortalamasını biraz daha aşağılara çekmiş durumdayız. Ama hala yeterli değil. Yaptığımız transferlerde genelde yaş ortalaması düşük olan oyuncuları tercih ediyoruz. Bizim amacımız genç ve dinamik bir takım kurmaktır.”
Haber: Ahmet Özkars
Editör: Mahmut Beyaz