Geçtiğimiz yıl kurulmasına rağmen kısa zamanda çeşitli branşlarda önemli başarılara imza atan Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, başarısıyla dünyada ki sporculara örnek olyor. Geçtiğimiz günlerde Büyüykşehir Belediyesi Gençlik ve Spor güreşçisi Hamza Alaca’nın da Dünya Şampiyonu olmasıyla birlikte başarısını daha üst seviyelere çıkartan Gençlik ve Spor Kulübü, dün Kulüb Başkanı Adnan Alagöz öncülüğünde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Bu zamana kadar önemli işlere imza attıklarını açıklayan ve bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi olarak daha çok çalışacaklarını, önemli sporcular yetiştirerek Kahramanmaraş’ın adını daha çok duyuracaklarını söyleyen Başkan Alagöz, güzel günlerin kendilerini beklediğini söyledi. Ayrıca güreş dışında Futbol takımının da daha bu yıl kurulmasına rağmen 2. Amatörden 1. Amatöre çıkan Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, başarısını perçinlemeye devam ediyor. Güreş ve futbol dışında Provolley, yüzme, basketbol, tenis, güreş, badminton ve karete gibi branşlarda da faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi, adından söz ettirmeye devam ediyor.


FUTBOL TAKIMI

2017 -2018 Yılı futbol sezonunda kurulan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve spor kulübü takımı ilk yılında 2.Amatör lig te toplam 22 sporcu ile toplamda oynadığı 14 maçta 12 galibiyet 2 mağlubiyet alarak başarılı bir şekilde şampiyon olarak Kahramanmaraş 1. Amatör liğine çıkmayı başarmıştır. Bunun yanı sıra ilk yılında gençler ve yıldızlar kategorisinde her yıl büyükşehir belediyemiz tarafından yapılan yaz okullarından seçtiğimiz çocuklarımızı yaş gruplarına göre takımlarımıza dahil ediyoruz ve Kahramanmaraş’ımızın futboluna başarılı sporcular yetiştirmek için ilk adımı atıyoruz bu sezon başında U14 – U 15 - U 16 genç yaş kategorilerinde 20;er sporcudan toplam 60 sporcumuzla temsil ettik. Yıldızlar kategorisinde ise U 11 – U 12 - U 13 yaş olarak 18;er sporcu toplamda 54 sporcumuz bulunmaktadır yıldızlar kategorimizde ilk yılımız başarılı bir şekilde geçmektedir. U 11 ve U12 yaş yıldızlarımız şuan devam eden liğ te oynadığı maçlarda başarılı sonuçlarla Kahramanmaraş ta ilk 4 takım arasına kalmış play of oynamaya hak kazanmıştır.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin geleneksel olarak bu yıl 15.sini düzenlediği yaz okullarında futbol branşında bu yıl ilk başlangıçta yaklaşık olarak 1313 kayıtlı sporcuyla antrenmanlara başlanıldı ve antrenmanlar devam ederken yoğun ilgi ve taleple birlikte yaklaşık 1500 sporcuya eğitim vermeye çalışıyoruz futbol antrenörlerimiz olarak hepsinin belli bir futbol geçmişi ve kariyeri olan 6 futbol antrenörü ile yaz futbol okulları güzel ve verimli bir şekilde devam etmektedir.

PARAVOLLEY TAKIMI

"Namaglup Şampiyonluk" sloganıyla sezona hızlı giriş yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Paravolley Takımımız büyük bir özveri ve yoğun çalışmalarının karşılığını sezon boyunca oynadığı maçları kazanarak Şampiyona olarak Süper Lige yükseldi. Türkiye Şampiyonluğunun yanı sıra sezon boyunca da enlerin seçildiği bireysel sporcu ödüllerinin de sahibi yine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Paravolley Takımı oldu. Sezon boyunca oynanan müsabakalarda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Paravolley Takımı oyuncularından Gökhan Ekselans En İyi Hücumcu, Yunus Özbayhan En İyi Servisçi, Mehmet Okur En Değerli oyuncu seçildiler. Final maçlarını oynamak üzere Karaman’a giden Büyükşehir Belediye Paravolley Takımı burada yaptığı maçlarda, Gaziantep GSK’yı, Ceyhan Engelliler Spor Kulübünü, Konya Engelliler Spor Kulübünü ve Adana Ayyıldız Spor Kulübünü 3-0 skorlarıyla yenerek final maçlarını da namaglup tamamladı. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Paravolley 1. Lig C Grubunda mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Paravolley Takımı sezonu 18 puanla nağmağlup şampiyon olarak kapattı ve finallere yükseldi. Final maçlarını da namaglûp olarak tamamlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Paravolley Takımı bundan böyle Süper ligde mücadele edecek.

YÜZME

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait spor tesisi içerisinde bulunan yüzme havuzunda bir adet kapalı bir adet derinliği artış gösteren (50 70 90 ) cm eğitim havuzu ve derinliği 1.70 cm uzunluğu 25 cm 5 kulvardan oluşan üzeri açık yarı olimpik yüzme havuzunuz mevcuttur yaz spor okulları bünyesinde haftada iki gün Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma cumartesi saat sabah 10:00 da başlayıp aksam 18:00 son bulmaktadır toplam 16 seans eğitim verilmektedir 2 cankurtaran olmak üzere toplam 14 kendi alanında uzman antrenör 4000 öğrenciye eğitim vermektedir, bu sayı 3500 ile başlayıp bu rakamlara ulaşmıştır her gecen gün talep daha fazla artmaktadır bu hizmetten herkesin faydalanması için her gecen gün çalışmalar yapılmaktadır. Kulüp olarak engelli yüzme de faaliyet göstermekteyiz. Büyük kız Küçük kız ve Büyük erkek Küçük erkek kategorilerinde faaliyet göstermekteyiz. 4-5 Temmuz tarihinde de tesisimize bağlı Yarı olimpik yüzme havuzunda da Türkiye şampiyonası yapılacaktır.

BASKETBOL

Yaz spor okulu kayıtlı öğrenci 600, Şuan aktif devam eden erkek 100, Bayan 70 sporcuyla devam eden basketbol yaz spor okullarından seçilmiş öğrencilerimizle çalışmalarımız 2 antrenörümüzle devam ediyor. Son olarak 2017 - 2018 sezonda il Birinciliği alan yıldız erkek takımız bu yıl yine il Birincisi olmak için çalışmalarına ara vermeden haftada 3 antrenmanla hazırlanıyor. Bunun yanı sıra minik ve küçük yavrularımızı maç yapabilecek düzeye getirmek için aralıksız çalışmalar devam ediyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve spor kulübü Büyükler kategorisinde de bölgesel lig te bir yıl içerisinde Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde 6. Grupta mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımı grubu şampiyon olarak tamamladı. Sezon boyunca 7 maç yapan ve 6 galibiyet bir mağlubiyet alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımı Türkiye genelinde son 16 takım arasına girmeyi başardı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımı Türkiye genelinde 16 takım arasına girerek adını Türkiye Şampiyonası finallerine yazdırdı.

TENİS

Yaz spor okulları tenis branşında bu yıl ilk başlangıçta yaklaşık olarak 43 kayıtlı sporcuyla antrenman lara başlanıldı ve antrenmanlar devam ederken yoğun ilgi ve taleple birlikte yaklaşık gitgide artan sporcuya eğitim vermeye çalışıyoruz Aliyaizzetbegovit Millet Bahçesine ve Büyükşehir belediye tesislerinde ki kortlarda 2 antrenörümüzle çalışmalar devam etmektedir. Yaz spor futbol okulları güzel ve verimli bir şekilde devam etmektedir.

GÜREŞ

Yaz spor okulları güreş branşında bu yıl ilk başlangıçta yaklaşık olarak 25 kayıtlı sporcuyla antrenmanlara başlanıldı ve antrenmanlar devam ederken yoğun ilgi ve taleple birlikte yaklaşık gitgide artan sporcuya eğitim vermeye çalışıyoruz. Belediye tesislerinde ve Yahya Kemal ilkokul salonunda 2 antrenörümüzle çalışmalar devam etmektedir. Yaz spor futbol okulları güzel ve verimli bir şekilde devam etmektedir. Yetenekli gençlerimizi kazanıp büyük başarılara imza atmak için çalışıyoruz. Kulüp olarak ta hem Türkiye’de hem Avrupa hemde dünya sıralamasında önemli yer edinen kulübümüz en son olarak sporcumuz Hamza Alaca yıldızlar dünya şampiyonu olmuştur.

BADMINTON

Yaz spor okulları badminton branşında bu yıl ilk başlangıçta yaklaşık olarak 30 kayıtlı sporcuyla antrenmanlara başlanıldı ve antrenmanlar devam ederken yoğun ilgi ve taleple birlikte yaklaşık gitgide artan sporcuya eğitim vermeye çalışıyoruz orman dairesi kapalı spor salonunda tesislerinde ki salonda antrenörlerimizle çalışmalar devam etmektedir.2 antrenörümüzle Yaz spor futbol okulları güzel ve verimli bir şekilde devam etmektedir.

KARETE

Yaz spor okulları karate branşında bu yıl ilk başlangıçta yaklaşık olarak 355 kayıtlı sporcuyla antrenmanlara başlanıldı ve antrenmanlar devam ederken yoğun ilgi ve taleple birlikte yaklaşık gitgide artan sporcuya eğitim vermeye çalışıyoruz orman dairesi kapalı spor salonunda ve Belediye tesislerinde ki salonda antrenörlerimizle çalışmalar devam etmektedir. Kulüp olarak ta 80 lisanslı sporcuyla 2 dalda faaliyet göstermekteyiz. 1 dal, Kata 2 dal, Kumite olarak müsabakalara katılıyoruz. Bu yıl bölge şampiyonasında 2 olurken Türkiye şampiyonasında çeyrek finale kaldık.

SATRANÇ

Yaz spor okulları satranç branşında bu yıl ilk başlangıçta yaklaşık olarak 60 kayıtlı sporcuyla antrenman lara başlanıldı ve 1 eğitimcimizle eğitimler devam ederken gitgide artan sporcuya eğitim vermeye çalışıyoruz Büyükşehir tesislerinde atış poligonu salonunda eğitimcimizle çalışmalar devam etmektedir. Satranç Yaz spor okulları kapsamında güzel ve verimli bir şekilde devam etmektedir.

VOLEYBOL

Yaz spor okulları voleybol branşında bu yıl ilk başlangıçta yaklaşık olarak 110 kayıtlı sporcuyla antrenmanlara başlanıldı ve antrenmanlar devam ederken yoğun ilgi ve taleple birlikte yaklaşık gitgide artan sporcuya eğitim vermeye çalışıyoruz. Bunların 60 bayan 50 erkek olmak üzere orman dairesi kapalı spor salonunda tesislerinde ki salonda 2 antrenörlerimizle çalışmalar devam etmektedir. Yaz spor futbol okulları güzel ve verimli bir şekilde devam etmektedir.

RAFTİNG

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine Gençlik ve spor kulübü olarak Kahramanmaraş kılavuzluda yapılan rafting sporunu yapıyoruz, Kahramanmaraş ta bir ilk olmuştur. Biri 6 kişilik diğeri 8 kişilik olmak üzere 2 adet botlarımız mevcut olup, gerekli malzeme ve teçhizat kulübümüzde mevcuttur. Her türlü güvenlik önlemlerinin alındığı alandaki çok zevkli bir sporu teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Kılavuzlu mevkiindeki Parkurları ilerleyen dönemlerde daha da revize edilecek olup, yeni sporcu kayıtları alarak herkesi rafting sporuna yönlendirmeye çalışacağız.

KICK BOKS

Yaz spor okulları badminton branşında bu yıl ilk başlangıçta yaklaşık olarak 300 kayıtlı sporcuyla antrenmanlara başlanıldı ve antrenmanlar devam ederken yoğun ilgi ve taleple birlikte yaklaşık gitgide artan sporcuya eğitim vermeye çalışıyoruz orman dairesi kapalı spor salonunda tesislerinde ki salonda antrenörlerimizle çalışmalar devam etmektedir. 1 antrenörümüzle Yaz spor futbol okulları güzel ve verimli bir şekilde devam etmektedir

Haber: Hakan Aydın


 


 

Editör: Mahmut Beyaz