Son 3 sezonda Spor Toto 2. Ligde kümede kalma mücadelesi veren kentin tek profesyonel takımı Kahramanmaraşspor, 2017-2018 futbol sezonunda şampiyonluğu hedefliyor. Ağustos ayının son haftasında başlayacak olan lig maçları öncesi Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, geçtiğimiz hafta içerisinde Basın Mensuplarıyla bir araya gelerek takım için önemli açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Ceyhan, açıklamasında özellikle yeni sezonda şampiyonluğa oynayacak bir ekip yapmak istediklerini ve bunun içinde üst düzey bir Teknik Adam arayışı içinde olduklarını takımada 6 nokta transfer yapacaklarını kaydetmişti. Başkan Ceyhan’ın bu açıklaması taraftarları sevindirirken kentte ise büyük bir yankı uyandırdı. Daha şimdiden şampiyonluk hayalleri kuran taraftarlar, sezonun başlayacağı günü merakla bekliyorlar.

ŞAMPİYONLUK ATEŞİNİ YAKAN İLK İSİM GÜVENÇ OLDU

Takımın yeni sezonda şampiyonluk ateşini yakan ilk isim ise AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç oldu. Güvenç, geçtiğimiz aylarda Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile yaptığı görüşme sonrası Kahramanmaraşspor’a 1 Milyon TL ödenek çıkarttı. Bu ödeneğin 500 bin TL’si hesaplara geçerken 500 bin TL de henüz beklemeye alındı. Böylelikle yeni sezonda takımın şampiyonluğa oynaması için ilk adımı Milletvekili Güvenç attı. Geçmiş yıllarda Şanlıurfa Valiliği ve Belediye Başkanlığı da yapan Celalettin Güvenç, Şanlıurfaspor’un PTT 1.Lige çıkmasında da büyük rol oynamıştı.

BAŞKAN ERKOÇ’UN DESTEĞİ BEKLENİYOR

Geçtiğimiz sezon eski futbolcu alacaklarından dolayı transfer yasağı bulunan Kahramanmaraşspor’da, transferin önünün açılmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç büyük etken olmuştu. Başkan Erkoç, kendi yakın çevresinden Kahramanmaraşspor’a yaklaşık 500 Bin TL’ye yakın para toplamış ve transfer yasağının kalkmasını sağlamıştı. Başkan Erkoç’un bu sezonda takıma daha büyük bir destek vereceği ve şampiyonluk için katkı yapacağı bekleniyor.

Haber: Halil Öksüzce

Editör: Mahmut Beyaz