Kahramanmaraşspor altyapı takımları 2017-2018 sezonu oyuncu seçmeleri başladı. Hanefi Mahçiçek Stadyumu içerisinde bulunan antrenman sahasında gerçekleştirilen seçmelerde yaş gruplarına göre ayrılarak kendileri için hazırlanan testlerden geçen adaylar, futbol altyapı antrenörleri tarafından değerlendirmeye tabi tutuluyor. Seçmelerin ardından dikkat çeken adaylar, mevcut takımlarla antrenmalara alınacak, yeterli görünenler ise A takıma kazandırılacak. Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan’ın yanı sıra Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Cafer Aydın, yardımcı antrenör Alper Salgın, alt yapı koordinatörü Savaş Doğrugörür ve alt yapı antrenörü Ali Gitmiş seçmelere katılan oyunculara yakın ilgi gösterirken, seçmelere 1996-2003 doğumlular katılıyor.

“YETENEKLİ OYUNCULARI A TAKIMA KAZANDIRACAĞIZ”

Seçmelere katılan oyuncuları izleyen Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, yetenekli oyuncuları A takıma kazandırmak istediklerini söyledi. “A Takıma ne kadar fazla oyuncu çıkarabilirsek bizim için kardır” diyen Başkan Ceyhan, “2017-2018 sezonu öncelikle tüm futbol takımlarına hayırlı olsun, herkese başarılar diliyorum. 9 Temmuz’da A takım toplanacak zaten, takım toplanmadan önce üç yıldır yapmaya çalıştığımız bu A takıma ve altyapıya oyuncu kazandırma noktasında biz bu seçmeleri yapıyoruz. Her yıl yetenekleri olan kendini göstermek isteyen birkaç arkadaşımızı takıma katmaya çalışıyoruz. Tabi burada öncelikli amacımız alt yapımızı güçlendirmek. Tabiki bu seçmelerle olacak bir iş değil ama bu da en azından bir başlangıç. En azından bu başlangıcı yaparak alt yapıya olan bakış açımızı göstermek istiyoruz. Yoksa yılda bir kere yapılan seçmelerle yetenekleri bulmak zor ama bir yerden de başlamak lazım. Çünkü biz geldiğimizde Kahramanmaraşspor’un alt yapıyla ilgili hiçbirşeyi de yoktu zaten. Üç yıldır yapıyoruz, geçmişte İsa Baltacı, Semih Kazancı gibi tanıdığımız oyuncular olarak bu sayıyı artırmak istiyoruz. Alt yapının iyi olması noktasında gerekli şartlar lazım, onları yapmaya çalışıyoruz. Genç oyuncularımız geldi, alt yapı kazandıracağımız varsa onları gördük. Teknik heyetimiz gençlerle birebir ilgilendi. Yaş grubu biraz daha büyük olan 19-21 yaş arası Türkiye ikincisi olan Spor Lisesi’ndeki gençlerle birlikte bir deneme maçı yapacaklar. Oradan da eğer A takıma alabileceğimiz oyuncular çıkarsa inşallah, onlara da bir şans tanımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“İMKAN BULDUKÇA ALT YAPIYLA DA İLGİLENECEĞİZ”

Alt yapı seçmelerine katılan oyuncularla birebir ilgilenen Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Cafer Aydın, zamanının büyük bölümünü A takıma ayırmasına rağmen imkan buldukça alt yapıyla da ilgileneceklerini söyledi. Aydın, “Hem Kahramanmaraş bölgesinden hem de diğer şehirlerimizden gelen oyunculara baktık. Ben zamanımın büyük bölmünü A takıma ayırıyorum ama diğer hocalarımla da imkan bulduğumuz sürece alt yapıyla da ilgileneceğiz. Tabiki önceliğimiz A takım, çünkü millet bizden başarı bekliyor. Bizde tabiki elimizden gelen desteği alt yapıya veririz. Genel anlamda hem bölgenin hem de şerimizin gençlerine bakalım dedik, görmeye çalıştık. Kendi alt yapımızdan A takıma önerilen oyuncuların durumlarına da bakacağız. İki oyuncu bile çıkarabilirsek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz