Türkiye futbolunda Anadolu takımlarının kupası olarak bilinen Ziraat Türkiye Kupası’nda üçüncü tur heyecanı bugün oynanacak olan maçlarla başlıyor. Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu Kura Çekimi, geçtiğimiz hafta TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Kupada 3. Eleme Turu'nda; Süper Lig'den Gazişehir Gaziantep FK, Gençlerbirliği, Göztepe A.Ş, Kasımpaşa A.Ş.,Yukatel Denizlispor, TFF 1. Lig ve TFF 2. Lig'de yer alan tüm takımlar ile ZTK 2. Eleme Turu sonucu tur atlayan 33 takım olmak üzere, toplam 92 takım mücadele edecek. Gerçekleştirilen kura çekiminde ise Profesyonel liglerdeki tek temsilcimiz PiserroKahramanmaraşspor’un rakibi Fatih Karagümrükspor olmuştu.Yeni sezonda ligde gösterdiği performans ile taraftarını sevindiren şehrimizin tek profesyonel takımı Kahramanmaraşspor, bugün kupa maçında Karagümrükspor’u konuk edecek. 12 Şubat Stadyumunda oynanacak olan karşılaşma saat 16.30’da başlayacak. Maç ise A spor ekranlarından canlı yayınlanacak.Yenen takım kupaya devam ederken yenilen takım ise kupanın dışında kalacak.



KONYASPOR’U ELEMİŞTİ

Geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda fırtına gibi esen temsilcimiz PiserroKahramanmaraşspor, 3. Tur maçında Kemerspor ile eşleşmiş ve rakibini 3-0 mağlup ederek adını 4. Tur’a yazdırmıştı. 4. Tur maçında ise Süper Lig’in dev takımlarından Atiker Konyaspor’la eşleşen ve sahasında ağırlayan temsilcimiz, güçlü rakibini 3-0 mağlup ederek kupanın dışına itmişti. Aslanlar’ın bu zaferi yerel ve ulusal medyada gündem olurken, 5. Tur’da ise Kahramanmaraşspor’un rakibi yine Süper Lig ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor olmuştu. 5. Tur’un ilk maçında Aytemiz Alanyaspor’a 7-2’lik farklı skorla mağlup olan Kahramanmaraşspor, ikinci maçta ise saha ve seyircisinin önünde rakibini 2-1’lik skorla mağlup etmişti. Bu sonuç temsilcimizin turu geçmesi için yeterli olmasa da lig boyu gösterdiği mücadeleyle dikkatleri üzerine çekmişti.

KAZANACAĞIZ

Kahramanmaraşspor Teknik Sorumlusu Osman Bozkurt, yaptığı açıklamada, hedeflerinin bir üst tura yükselmek olduğunu söyledi. Bozkurt, “Yeni sezon öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirmemize karşın lige yenilgiyle başladık. Ancak aldığımız yenilgiyi çabuk unutup önümüzdeki maçlara odaklandık ve 4. hafta maçlarını geride bıraktık Son oynadığımız 3 maçta 7 puan çıkartarak Kahramanmaraşspor’un ne kadar güçlü bir takım olduğunu gösterdik. Bugün kupada ise Fatih Karagümrükspor ile kendi evimizde karşılaşacağız. Şimdilik ligi unutup kupa maçına odaklandık. Kupa maçından tek düşüncemiz galibiyetle ayrılıp bir üst tura yükselmektir.Taraftarımızın da desteği ile bu maçı kazanacağımızdan eminim. Çünkü Kahramanmaraşspor geçmiş yıllardan beri hep zoru seven bir takımdır” dedi.

Haber: Serdar Koska

Editör: Mahmut Beyaz