Kahramanmaraşspor, yarın kendi saha ve seyircisi önünde ligin 18. hafta maçında Konya Anadolu Selçukspor ile karşılaşacak.

2016-2017 futbol sezonunda Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Kahramanmaraşspor, lige şampiyonluk parolası ile başlamasına karşın aldığı kötü sonuçlarla sezonun ilk yarısını 18 puanla 14. Sırada tamamlamıştı. İlk yarının bitimiyle birlikte kırmızı-beyazlılar, ikinci yarı hazırlıkları kapsamında Antalya’da kampa girerek burada 10 günlük bir kamp sürecinin ardından kente dönüp ikinci yarı hazırlıklarını sürdürdü. Geçtiğimiz haftadan bu yana hazırlıklarına kendi sahasında devam temsilcimiz, yarın ikinci yarının ilk maçında Konya Anadolu Selçukspor’u konuk edecek. İkinci yarıya 3 puanla başlamak isteyen Kahramanmaraşspor, çalışmalarını galibiyet üzerine yaptı. Yarın 12 Şubat Stadında oynanacak olan Kahramanmaraşpor- Konya Anadolu Selçukspor karşılaşması saat 13.00’da başlayacak.

‘3 PUANLA BAŞLAMAK İSTİYORUZ’

Kahramanmaraşspor Teknik Sorumlusu Mehmet Bulut, ikinci yarıya 3 puanla başlamak istediklerini söyledi. Teknik Sorumlu Bulut, sezonun ilk yarısına iyi bir başlangıç yapamadıklarını ancak ilerleyen haftalarda ise toparlanma sürecine girdiklerini belirterek, “Nitekim ilk yarıyı 18 puanla 14. sırada tamamladık. Arzu ettiğimiz puanların çok gerisinde kaldık, buda bizi biraz takım olarak üzdü. İkinci yarı inşallah bunu telafi edeceğiz. İlk yarı kadro derinliğimiz yoktu, ikinci yarı bütçemize uygun gerekli takviyeleri de yaptık. Takımızın sistemine uygun olan oyuncular almaya çalıştık. Devre arası transferleri her zaman risktir ama o riski aldık. İnşallah yeni arkadaşlarımızda bize katkı sağlayacaklar. Transferde ince eledik sık dokuduk, hata yapmamaya çalıştık. Tabi ki bunu zaman gösterecek. Hata yapıp yapmadığımızı. Öyle ümit ediyorum, arkadaşlarımızda bize katkı sağlayacaktır. Sezon başında olsa bu hatayı daha az yaparız ama devre arasında o riski almak zorundaydık ki biz sayısal olarak oldukça eksiktik. Ama ikinci yarıya daha iyi hazırlandık. Yarın kendi sahamızda Anadolu Selçukspor ile karşılaşacağız. Rakibimizden ilk yarıda 4-0’lık bir mağlubiyet almıştık, İnşallah bunun rövanşını alacağız. Tek düşüncemiz takım olarak bu maçı kazanmak. . Maç günü hava şartlarının iyi olmasıyla ve taraftarımızın da desteği ile Anadolu Selçukspor maçından üç puan alarak ikinci yarıya iyi başlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İNİŞLİ ÇIKIŞLI BİR SÜREÇ

Kahramanmaraşspor, bu sezon ligin ilk yarısında oynadığı 17 maçta 4 galibiyet, 6 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı. Şu ana kadar oynanan 9 iç saha maçında kırmızı-beyazlılar, 3 galibiyet, 3 beraberlik, 3’de mağlubiyet alarak kendi sahasında oynamanın avantajını iyi kullanamadı. Toplamda 17 maçta 18 puan toplayan kırmızı-beyazlı ekip ligin ilk yarısını 14. Sırada tamamladı. Böylelikle ligde aldığı yenilgi ve galibiyetlerle bir türlü istediği çıkışı yakalayamayan Kahramanmaraşspor, inişli çıkışlı bir grafik sergileyerek ligde istediği istikrarı yakalayamadı.

Haber: Mesut Benli


 

Editör: Mahmut Beyaz