Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Alpedo Kahramanmaraşspor'un golcü futbolcusu Mehmet Menderes Önkuzu, Kahramanmaraşspor gibi bir marka takımda forma giymenin gurur verdiğini belirterek, "Benim gol atmam önemli değil, önemli olan formasını giydiğim takımın galip gelemesidir" dedi.
Alpedo Kahramanmaraşspor'a sezon başında Tarsus İdmanyurduspor'dan transfer edilen ve şu ana kadar attığı 10 golle gol krallığında üçüncü sırada bulunan Önkuzu, Kahramanmaraşsporlu taraftarların beğenisini kazanıyor. Kahramanmaraş'ın tüm bayilerinde bulunan Manşet Gazetesi haftanın belirli günlerinde kentin takımı olan Kahramanmaraşsporlu futbolcuları tanıtarak, futbola nasıl başladığından hangi takımlarda oynadığına kadar futbolcuya dair ne varsa sayfa sütunlarına taşımaya devam ediyor. Manşet Gazetesi, olarak Kahramanmaraşspor'un golcü futbolcusu Mehmet Menderes Önkuzu ile bir röportaj gerçekleştirdik. Önkuzu ile yaptığımız röportaj:  
 
Futbola başlayışın nasıl oldu?
Babamda profesyonel bir futbolcuydu, ondan esinlenerek futbola başladım. Ailemle birlikte Tokat'ın Zile ilçesinde yaşıyorduk, burada şeker fabrikası bulunuyor, fabrikanında amatör takımı vardı, küçük yaşta futbola burada başladım. Daha sonra Tokatspor alt yapısında oynamaya başladım.
Tokatspor yıldız takımı, B genç, A genç derken A takıma çıkma başarısını gösterdim. Oradanda Hikmet Karaman, Ertuğrul Sağlam döneminde 3.Lig'den Süper Lige Kayserispor'a transfer oldum, ancak burada forma şansı bulamadım ve daha sonra 2. Ligde çeşitli takımlarda forma giymeye başladım.
 
Futbola başladığınızda en büyük destekçileriniz kimlerdi?
Kuşkusuz babam oldu. Çünkü oda profesyonel futbolcu olduğu için her türlü desteği bana sınırsız şekilde sağladı ve Ailemin desteği ile bu günlere geldim, kısacası herşeyi onlara borçuluyum.
 
İlk profesyonel olduğunda neler hissettin?
Alt yapıdan çıktığın zaman profesyonel oldun oldun, olamadın yüzde elli bir şansın var. Çok şükür ki olanların içerisinde bulundum. Olmasa zaten futbol hayatın bitiyor, başka işlere yöneliyorsun. Olduğum zamanda olumsuz birşey düşünmemiştim. Tamamen bu işe odaklanıp, sevdiğim bir işi yaptığım için olacağımdan da emindim. Çok şükürde olduk bugünlerede geldik.
 
Kahramanmaraşspor'da oynama gibi bir düşüncen olmuşmuydu?
Ben Sarıyer ve Altınordu da oynarken buraya 2 defa deplansman maçına geldim. Hatta 2 maçta Kahramanmaraşspor'a gol atmıştım. Kahramanmaraş bir anda oldu. Nasibimiz, kısmetimiz burasıymış. Fatih Başkan arayıp gelmemde çok ısrarcı oldu, Bende seve seve geldim.
 
Kahramanmaraş'taki kitleyi nasıl görüyorsun?
Kahramanmaraşspor 12. Kulübüm. Ben daha önce geldiğim deplansman maçlarında gerçekten taraftarlar aklımda kalmıştı. Farklı bir atmosfer olduğnu görmüştüm. İlk geldiğim haftalarda taraftarla alışma sürecim oldu ama daha sonra kesinlikle ve kesinlikle taraftarımızın maç aldığını ve alabileceğini gördüm. İnşallah bizi devamlı desteklerler.
 
Futbolu kaç yaşında bırakmayı düşünüyorsun?
Ona ben birşey diyemem, Türk futbolunda 30 yaşından sonra farklı gözle bakılıyor ama ben onu öyle düşünmüyorum. Artık sahada yaptığım iş ile anılmayı istiyorum. Yaş olarak değilde bir önyargı olmadan vücudum neye el veriyorsa, Allah ne zamana kadar nasip ederse kazasız belasız, sakatsız zevalsiz.
 
Bu sezon hedefin kaç gol atmak?
Hiçbir zaman kendime şu kadar gol atacağım gibi bir hedef seçmedim. Benim için gol atmam önemli değil, önemli olan formasını giydiğim takımın galibiyetidir.
Tecrübeli futbolcu Önkuzu, bu sezon Kahramanmaraşspor forması ile 10 gol atarken, kariyeri boyuncada 43 gol kaydetti.
Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz