Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Alpedo Kahramanmaraşspor'un başarılı orta saha futbolcusu ve Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal'ın kardeşi olan Ahmet Topal, "Hayatımın her kısmında, her köşesinde abimi örnek alarak büyüdüm, çünkü o benim futbola başlama sebeblerimden biriydi" dedi.
Alpedo Kahramanmaraşspor'a geçen sezon devre arasında Fethiyespor'dan
transfer edilen Kahramanmaraşspor'un genç ve gelecek vaad eden futbolcusu Ahmet Topal, oynadığı futbol ile kendisini izleyenleri hayran bırakıyor. Kahramanmaraş'ın tüm bayilerinde bulunan Manşet Gazetesi haftanın belirli günlerinde kentin takımı olan Kahramanmaraşsporlu futbolcuları tanıtarak, futbola nasıl başladığından hangi takımlarda oynadığına kadar futbolcuya dair ne varsa sayfa sütunlarına taşımaya devam ediyor. Daha önce Volkan Bekçi, Mesut Balkan ve Ramazan Durdu gibi futbolcularla röportaj gerçekleştiren Manşet Gazetesi, şimdide Kahramanmaraşspor'un genç orta saha futbolcusu Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal'ın kardeşi Ahmet Topal ile bir röportaj gerçekleştirdi. İşte Topal ile yaptığımız röportaj:  
Futbola kaç şayında hangi takımda başladın?
Futbola Beden Eğitimi öğretmeni olan Ahmet Açıkgöz sayesinde okul takımında başladım. Abimi futbola başlatanda yine aynı öğretmendi. O zaman hocamız beni okul takımı seçmelerinde beğendi, daha sonra kendiside Malatya Belediyespor'da oynadığı dönemlerde hocası aracılığı ile Malatya Belediyespor seçmelerine gittiğim beğendiler o şekilde 12 yaşında Malatya Belediyespor alt yapısında futbola başladım.
 
Abini kendine örnek aldınmı?
Hayatımın her kısmında her köşesinde abimi kendime örnek alarak büyüdüm. Çünkü o benim futbola başlama sebeblerimden biriydi. Benim önümü açan insan o oldu. Abim futbola ilk başladığı yıllarda babam pek sıcak bakmıyordu, izin vermiyordu. O daha sonra Çanakkalespor'a gittikten sonra yavaş yavaş benimde önümü açtı. Bende ilk zamanlar babamdan korkarak, kaçarak gidiyordum antrenmanlara. Abim Galatasaray'a transfer olduktan sonra babamda bana bayağı destek oldu. Abim Galatasaray'a gittikten sonra benide Galatasaray'ın seçmelerine çağırdı, hocasıyla görüştü. Alt yapı seçmelerine bende 2009-2010 sezonunda Galatasaray seçmelerine gittim. Alt yapı seçmelerinde beğendiler beni. O zamanlar 16 yaşındaydım. Galatasaray alt yapı seçmelerine gittiğimde Malatya Belediyespor'da yöneticilerimiz bonservisime sorun çıkardılar. Bonservis konusunda anlaşılamadı ve Galatasaray'ta Mehmet Ünver hocam vardı, çok katkı sağladı bana. Bonservis sorunum giderilmediği için Ünver hocam bana güvendi ve Galatasaray'da yarım sezon sadece idmanlara katıldım. Daha sonra transferin son gününde bonservis sorunum giderildi, Ben o zaman Galatasarayla iki yıllık anlaşmaya vardım.
 
İlk Profesyonellik kariyerin hangi maçtı?
İki yıllık bir süreçte Galatasaray'ın alt yapı kategorilerinde oynadıktan sonra 3. Lig ekiplerinden Afyonkarahisarspor'a transfer oldum ve böylelikle profesyonel ilk maçımı Siirtspor'a karşı oynadım. Afyon'da çok sert bir kış vardı, hakem maçı bile oynatmayacaktı. Hiç unutmuyorum, maçın başıydı top ayağıma geldi, sağdan soldan iki üç kişi bir bastı ben yere düştüm; 'ne oldu Allah'ım ben nereye geldim dedim nasıl geçecem, nasıl başarıcam diye düşündüm.' Ama çok şükür başardım.
 
Kahramanmaraşspor'a gelişin nasıl oldu?
Geçen sezon devre arasında Fethiyespor'da oynarken, ilk yarının son 3 maçında kırmızı kart görerek ceza almıştım. Orada hocayla sorunlarımız oluyordu. Menejer aracılığı ile Fatih Ceyhan Başkanla birebir görüşmelerimiz oldu telefonda. O zaman takımın durumuyla, takımın şartları pek iç açıcı değildi. Küme düşme potasındaydı. Kümeye düşme potasında olduğu içinde Fatih başkanın konuşmaları, söylediği sözler bana çok inandırıcı geldi. Bende bayağı güven etkisi yarattı. Oda bana güveniyordu, çünkü takımın durumundan dolayı takıma katkı sağlayabilmek için birebir Fatih Başkanla görüşmemiz oldu. Benimde o zaman bir karar vermem gerekiyordu. Ya orada kalacaktım, yada yeni bir maceraya atılacaktım. Bende Kahramanmaraşspor sayfasını hem kendi kariyerim açısından, hemde Kulüp kariyeri açısından Kahramanmaraşspora imzayı attım.
 
Kahramanmaraşspor'da kaç yıl daha oynamayı düşünüyorsun?
Herkesin, her futbolcunun kendine göre idealleri vardır, hedefleri vardır. Benimde kendime göre hedeflerim, ideallerim var. Benim için öncelik her zaman kaldığım, oynadığım Kulüp'te insanlara her zaman benim kişiliğim, futbolum hakkında onlara bir güven vermem, onların bana güvenmesi. Maraşspor'da bana her zaman güvenini dile getiriyor. Başkanımız olsun, buradaki hocalarımız çalışanlarımız olsun her defasında güvenlerini dile getiriyorlar güveniyorlar. Uzun yıllar hizmet edebilirim. Neden edebilirim? Çünkü bana güveniyorlar. Nasipte, kısmette varsada bende onları mahçup etmemeye çalışırım.
 
Oynadığın başka takımlarda böyle taraftar kitlesi gördünmü?
Kahramanmaraşspor'daki ilk maçımda tribünleri hiç beklemediğim bir şekilde kalabalık gördüm,
öyle görünce bu takım şampiyonluğamı oynuyor diye düşündüm. Çünkü çok coşkulu, çok heyecanlı başarıya aç bir taraftar kitlesi vardı. Gerçekten bu son maçımızda bile öyle oldu. Kendi evimizde her maça çıktığımda tüylerim diken diken oluyor açıkcası. Oynadığım Kulüplerle kıyaslarsak ben daha önce bu kadar şehrini seven, şehir sevdalısı herhangi bir takım taraftarı görmedim.
 
Kahramanmaraşspor'da unutamadığın bir anın vardı?
Geçen yıl biz küme düşmemeye oynuyoruz. Bandırmaspor ise şampiyonluğa oynuyordu. Kendi evimizde güzel bir oyun sonrası Bandırmaspor'u 1-0 mağlup etmiştik. Benim Kahramanmaraşspor'da unutamadığım en büyük anılardan birisi bu olsa gerek.
1993 Malatya doğumlu olan Kahramanmaraşsporlu futbolcu Ahmet Topal, PTT 1. Lig 28, TFF 2. Lig 32, TFF 3. Lig 17, Türkiye Kupası 5 olmak üzere 82 maçta başarı ile forma giydi.

 

 

 
Editör: Mahmut Beyaz