Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sık sık söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, kamu kurumlarında iş sağlığı ve güvenliği kanunun halen uygulanmadığını gündeme getirdi. Aycan, özellikle sağlık çalışanlarının koronavirüse yakalanmasının bir iş kazası olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Uzaktan eğitim konusuna da değinen Sefer Aycan, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın üniversiteye girecek kişiler için uzaktan eğitimi artarak ve daha kapsamlı bir şekilde sürdürmesini bekliyoruz” dedi.

“UZAKTAN EĞİTİM DAHA KAPSAMLI OLMALI”

Milletvekili Aycan, TBMM’deki konuşmasında şunlar şunları kaydetti: “Olağanüstü günler yaşadığımız bu günlerde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitimi artarak ve daha kapsamlı bir şekilde sürdürmesini bekliyoruz. Özellikle lise giriş sınavları ve üniversite giriş sınavı yapılacağına göre fırsat eşitliğini korumak açısından lise son sınıfların ve üniversiteye girecek kişilerin mutlaka iyi hazırlanması lazım” ifadelerini kullandı.

“İŞ KAZASI OLARAK BİLDİRİLMELİ”

Konuşmasının devamında son günlerde dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınında sağlık çalışanlarının en riskli grup olduğuna dikkat çeken Aycan, sağlık personellerinin koronavirüse yakalanmasının da iş kazası olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Aycan, “Özellikle sağlık personelinin koronavirüse yakalandığını duyuyoruz. Bunun bir iş kazası olarak kabul edilmesi gerekir. Özellikle kamu kurumlarında iş sağlığı ve güvenli kanunu halen uygulanmamaktadır. Bugünden itibaren uygulanması özellikle enfekte olan sağlık personelinin iş kazası olarak kanuna göre üç gün içerisinde bildirilmesi zorunludur. Bu bildirimin yapılması bundan sonraki haklarını sağlamak adına önemli olacaktır” şeklinde konuştu.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz