Başkan Akpınar, anayasa paketinin mecliste onaylanmasından sonra belirlenecek olan takvim içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin Dulkadiroğlu İlçe teşkilatı olarak hazır olduklarını belirtti.

Akpınar yaptığı açıklamada: " Referandum sürecinde yapacağımız çalışmalarla ilgili arkadaşlarımızla birlikte yönetim kurulunda yapmış olduğumuz toplantıda bir takım kararlar aldık bu kararların arasında ilçemize bağlı mahallelerde ve köylerde yapacağımız çalışmaların bir takım yol haritasını çizdik büyük bir hazırlık içerisine girdik. Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı her zaman ve her an seçim olacakmış gibi çalışmakta ve 1 Kasım seçimlerinden bu yana da hazır bir vaziyette dimdik ayakta durmaktadır.

GELECEK EMİR VE TALİMATLARI BEKLİYORUZ

Dolayısıyla önümüzde yapılacak olan referandum sürecinde de Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı referanduma hazır bir vaziyette genel merkezimizden gelecek Emir ve talimatlar doğrultusunda çalışmalarını en iyi şekilde ve en ileri düzeyde yaparak ilçemizde en iyi sonucun alınması için elinden gelen tüm gayreti gösterecektir. Bunun yanında şunu da belirtmek isterim ki Milliyetçi Hareket Partisi anayasa değişikliği ile ilgili ortaya koymuş olduğu tavır dün olduğu gibi bugünde birbiriyle örtüşmektedir. Dolayısıyla burada şunu özellikle belirtmek istiyorum ;Türkiye'de Milliyetçi Hareket Partisi'nin öncülüğünde yapılan bu anasaya ile Devlet sisteminin yaşadığı tıkanıklıktan kurtulması sağlanacak, sorunlara ve tehditlere karşı daha aktif hale getirecek düzenlemeler yapılmıştır.

ÇÖZÜM SÜRECİNDEN DERS ALINDI

Öncelikle çözüm süreci gibi bütünüyle yanlış ve zararlı politikalardan ders alınarak bu süreçte Federatif başkanlık sistemine tamamen kapıları kapatan bir anayasa değişikliği yapılmıştır. Böyle bir değişikliğe de Türkiye'nin ihtiyacı vardır çünkü mevcut sistem tıkanmış bir haldedir devletin en tepesindeki cumhurbaşkanının uygulamaları sistemin meşruiyetini sorgulatmaktadır bundan dolayıdır ki Kenan Evren'den daha fazla yetkiye sahip Cumhurbaşkanı'nın bugünki uygulamalarına engelleyecektir.

MHP'nin anayasa değişikliği ile ilgili bugün ortaya koyduğu tavır dün savundukları ile tamamen örtüşmektedir değişiklikle birlikte sınırsız yetki ve sıfır sorumluluğa sahip cumhurbaşkanı yerine hem yargı hemde meclis tarafından sorgulanabilecek ve milletin karşısına yapılan işin sahibi olarak çıkarak hesap verecek bir Cumhurbaşkanlığı getirildiği göz önüne alınmalıdır.

OYUNLARA ALET OLUNMAMALIDIR

Dolayısıyla dün çözüm ortaklığına ve HDP ile yapılan bölücü anayasaya 'Hayır' diyorduk bugün MHP imzası bulunan Milli üniter yapının korunduğu anayasaya Evet diyoruz. Mesele tek bir kişinin Cumhurbaşkanlığının oylanmasına dönüştürmeye gayret edenlerin oyunlarına hiçbir arkadaşımız alet olmamalıdır. Dolayısıyla şunu söylemek isterim ki zaten bu sürece kadar Cumhurbaşkanı sınırsız yetkilerini fazlasıyla kullanmakta idi. Türkiye'yi bölme projesine MHP'yi parçalayarak hizmet etmeye çalışanlar bilsinler ki; ülkücü hareketin yiğit evlatları liderimizin etrafında ve Kutlu davalarının emrinde bir kale gibi dimdik durmaktadır. Bu davaya gönül veren, ömrünü adayan her arkadaşımız şunu gayet iyi bilmelidir ki Ülkücü hareket Yıkılmadıkça Türkiye güvendedir" dedi.

Haber : Emre AKKİŞ

 

Editör: Mahmut Beyaz