Uzun yıllar Belediye Meclis üyeliği yapan kentin yakından tanıdığı simalardan Sıddık Sezal, AK Parti Onikişubat İlçe Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin hazırlıklar tüm Türkiye’de devam ederken, yapılacak olan seçimde Belediye Başkanı olmak içinde aday adayları partilere müracaatlarını gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Sıddık Sezal Adalet ve Kalkınma Partisi adına Onikişubat Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvuru dosyasını İlçe Başkanı Fırat Görgel’e teslim ederken, çıtayı daha yukarı çıkarmak için göreve talip olduğunu söyledi.

“400 BİN İNSANA HİZMET İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ”

Belediye Başkanlığı adaylığının bir hizmet yarışı olduğunu belirten, Sezal, “Bayrağı daha yükseklere çıkartmak için bende aday olmaya karar verdim. 15 yıldır Belediye Meclis üyesi olarak görev yapıyorum. Belediye faaliyetlerinin yaklaşık yüzde 70’i imarla ilgili konulardır, diğer yüzde 30’uda diğer sosyal belediyelik ve diğer faaliyetlerdir. Dolayısıyla imar konularının fiilen içinde olduğumdan imar sorununu bilmekteyim. Hiçbir Belediye Başkanı ben şehrin bütün sorunlarını çözdüm, bütün ihtiyaçlarını giderdim diyemez. Çünkü Belediyeler canlı varlıklar gibidir. İhtiyaçların karşılanır zaman geçmesiyle birlikte yeni ihtiyaçlar oluşur, onlarında çözülmesi gerekir. Onikişubat İlçemizin nüfusu 400 bini aşmaktadır. Dulkadiroğlu’na göre iki kat nüfusa sahibiz. Bizde 400 bin insana hizmet için yola çıkıyoruz. Geçmiş dönemdeki Belediye Başkanlarımız kendi imkânlarının doğrultusunda azami ölçüde hizmet yapmaya çalıştılar, ama ülkemizin son 15 yıldır ekonomik gelişmesiyle birlikte hizmetlerin çeşitliliği arttı artık içme suyu, kanalizasyon gibi alt yapı hizmetleri sıradan hizmetler haline dönüştü. Artık daha geniş kapsamlı düşünerek hizmetler yapmak lazım.”

“ULAŞIMDA BAŞLANILAN PROJELERİ BİTİRMEK, BAŞLANMAYANLARA BAŞLAYACAĞIZ”

Ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetleri ve gençlik spor hizmetlerine daha ağırlık verilmesi görüşünde olduğunu ifade eden Sezal sözlerini şöyle tamamladı: “İlçemizin var olan turizm potansiyelini azami seviyeye çıkarmamız gerekmektedir. Şehrimizi ve ilçemizi ülkemizde ve dünyada marka şehir yapmaya çalışacağız. Ulaşımda başlanılan projeleri bitirmek, başlanmayanlara başlayacağız. Donatı alanı olan parklarımızın sayısını, niteliğini ve büyüklüğünü artıracağız. Fatih sultan Mehmet han hüner şehir inşa etmektir. Asıl hüner insanları mutlu etmektir demiştir. İlçemizi insanların mutlu olduğu daha yaşanabilir hale getirmeliyiz. Belediye başkanı yöneticidir, 1.parayı iyi yönetmelidir, 2.insanı iyi yönetmelidir. Hayırseverleri teşvikle tesisler yaptırmak lazımdır. Birçok vatandaşımız Taziye evi, camii yaptırmak için belediyelerimizden arsa istemektedirler. Bunlara yardımcı olunması gerekir.” Konuşma sonrası Sezal başvuru dosyasını Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel’e teslim etti.


 


 

Editör: Mahmut Beyaz