Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Kahramanmaraş’a gelen TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’in ilk durağı Arı Yetiştiricileri Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanlığı oldu. Burada arıcılarla görüşen ve yerelden genele üreticilerin sorunlarını dinleyen Güvenç, Türkiye’nin kovan sayısı bakımından dünyada 2’nci sırada yer aldığını ve arıcılık faaliyetlerinin daha da gelişmesi için çalışma içerisinde olacaklarını söyledi. Daha sonra Piazza AVM’ye geçerek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün bu yıl 8’incisini düzenlediği ‘Tarım ve İnsan’ konulu resim sergisinin açılışını yapan Güvenç, ardından vatandaşlarla buluşmak üzere AK Parti İl Binasına hareket etti. AK Parti İl Binasında vatandaşların sorunlarını dinleyerek, çözüm yolları arayan Güvenç, görüşmelerin ardından rekreasyon öncesi incelemelerde bulunmak üzere Yavşan Yaylası’na gitti.

KOVAN SAYISI BAKIMINDAN DÜNYADA İKİNCİ SIRADAYIZ”

Arıcılarla toplantısının sona ermesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Güvenç, şöyle konuştu: “Sektör temsilcileri Orman Bölge Müdürümüz ve Tarım İl Müdürlüğü yetkililerimizle beraber bir değerlendirme toplantısı yaptık. Arıcılığın sorunlarını ve geleceğini konuştuk. Çok önemli fikirler ortaya atıldı. Bütün bunlar inşallah bir rapora bağlanacak. Yerelde ilgili birimlerimizin yapacakları, üreticilerimizin yapacakları ve Ankara’da bizim takibini yapacağımız işler belirlendi. Arıcılık çok önemli bir sektör. Bu vazgeçilmez bir ürün. Türkiye dünyada kovan sayısı bakımından dünya ikincisi. Ama verimlilik bakımından dünyada 6’ıncı sırada yer alıyor. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da verimliliği arttırmamız gerekiyor, daha bilimsel çalışmamız gerekiyor, üreticimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bütün bunlarla ilgili daha önce bir toplantı yapmıştık. O toplantıdan bu toplantıya geçen hususları da değerlendirdik. Ben Orman Bölge Müdürümüze teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ımız da 5’inci bal ormanını şu anda inşa ediyor. İnşallah çiftçilerimizi, üreticilerimizi geleceğe hazırlayacağız. Kahramanmaraş’ın üreticilerini hak ettiği yere taşıyacağız. Eylül ayından itibaren üreticilerle ilgili ciddi bir eğitim programını başlatıyoruz.”

MORAL OLDU”
Güvenç’in konuşmasının ardından Arı Yetiştiricileri Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yemliha Öksüz’de bir konuşma yaptı. Konuşmasında Güvenç’e ilgisinden dolayı teşekkür eden Öksüz, sözlerinin devamında şunları dedi: “Celalettin Bey’in buraya gelip, bizim sorunlarımızı dinlemesi bize çok güzel bir moral oldu. Bunun yanı sıra bütün çalışmalarımızda bize destek veriyor. Çiftçimize sahip çıkması, çiftçimiz açısından da ülkemiz açısından da ilimiz açısından da çok önemli.”

ÇOK FAYDALI OLDU”
Arı Yetiştiricileri Birliği Hatay Şube Başkanı ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ekici ise şunları kaydetti: “Burada vekilimizin teşvikleriyle yerelden genele doğru arıcılığın değerlendirmesini yaptık. Çok faydalı oldu. Bu sektörü el birliği ile bir yerlere götürürüz. Hatay ile Kahramanmaraş’ı kardeş birlikler ilan ediyoruz.”

EMEK VEREN TÜM ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Tarım ve İnsan konulu resim sergisinin açılışında konuşan Güvenç, “Toprak ve İnsan konulu resimlerden oluşan bir sergiye hizmete açıyoruz. Kahramanmaraşlı sanat severlerin beğenisine sunuyoruz. Bu yıl resim sergisinin Tarım Bakanlığımızın koordinesinde 8’incisi yapılıyor. Toprakla insanla ilgili çok güzel 150 tane resmi bir hafta boyunca insanlarımıza sunacağız. Emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HALKA HİZMETİ HAKKA HİZMET OLARAK GÖRÜYORUZ”
Ak Parti İl Başkanlığı’nda Halk Günü programının ardından gazetecilere açıklama yapan Güvenç, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Burada il başkanlığımızda milletin evinde, demokrasinin beşiğinde halkımızı dinliyoruz. Yoğun bir ilgi var. Çünkü sorunlu insanlarımız var. Kadın erkek, genç, yaşlı, zengin, fakir insanlarımız geliyor ve çayımızı içiyorlar. İnsanlarımızın bizden tayin, iş isteği var. Hastalığı olan var. Aile problemi olan var. Biz ne olursa onları burada dinliyoruz. İlgili arkadaşlarımızı yardımcı olmak maksadıyla arıyoruz. Çözebildiğimizi çözüyoruz. Çözemediğimizi not alıyoruz. Bu daha öncede geleneksel haline getirdiğimiz bir çalışma. Hamt olsun halka beraberiz. Demokrasi halkı dinlemektir, halkın değerlerine değer vermektir. Halkın içinden geliyoruz. Halk için çalışıyor ve çabalıyoruz. Halka hizmeti ibadet görüyoruz. Halka hizmeti hakka hizmet görüyoruz.”

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz