Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli Kahramanmaraş temasları öncesi Onikişubat İlçesi muhtarları ile kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Parkurunda gerçekleştirilen kahvaltı programına; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ve yönetimi ile muhtarlar katıldı. Programda konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş’ın dünya liderini en güzel şekilde ağırlayacağını söyledi.

ÖZDEMİR: CUMHURBAŞKANIMIZ HEPİMİZİN HAYATINA DOKUNMUŞTUR
Özdemir, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Anlıyorum ki biz birbirini anlayan bir topluluğuz. Kimin ne sorunu varsa aslında biz o sorun için bir araya gelmişiz ve elimizden geldiğince de bunun çözümünü yapmışız. Şimdi cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş’a geliyor. Cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş’a gelişini bir misafirin evinizin ziyareti olarak değerlendirin. Kahramanmaraş’ın şöyle bir özelliği var. İçimizde böyle bir delikanlılık, cesaret, kararlılık aynı zamanda da vatanına, milletine bir saygı, hürmet öncü olmak, öncü olurken de sağına, soluna bakmadan ben varım diyebilen adamlar. Yani bir şey yapılması gerektiğinde Kahramanmaraşlı ‘Etrafımda bana da sahip çıkacak birileri var mı?’ diye düşünmeden atılan bir topluluk. Cumhurbaşkanımız aynı bir Kahramanmaraşlı gibi aslında. Yani ilk çıkış noktasına bir bakın, gözünü karartmış, hiç sağına soluna bakmadan yapacağı işleri yapmış ve söyleyeceği sözleri söylerken de ‘Ben bunu söylersem başıma ne gelir’ diye de hiç çekinmeden bu ülke için çok şey yapmış bir lider. Cumhurbaşkanımız hepimizin hayatına dokunmuştur aslında.

“CUMHURBAŞKANIMIZI DÜNYA TAKDİR EDİYOR”
Şimdi artık yol yapmak, hastane yapmak, köprü yapmak insanlar içinde çok kolay, cumhurbaşkanımız içinde çok kolay işler haline geldi. Şimdi cumhurbaşkanımızı neyle anıyorlar; ileri teknoloji insansız hava araçlarıyla, ileri teknoloji yerli uçak, yerli otomobille anıyorlar. Artık dünya Recep Tayyip Erdoğan siyasetini böyle değerlendiriyor, böyle bakıyor. Kendi ülkesiyle ilgili yaptığı işler bir noktaya gelmiş, şimdi ülkesini dünyada belli bir noktaya getirmek için çok çalışıyor. Dünya bunu böyle takdir ediyor. Müslüman ülkelerin birçoğu Recep Tayyip Erdoğan’dan memnunlar.

“CUMHURBAŞKANIMIZ KAHRAMANMARAŞ’A KEYİFLENMEYE GELİR”
Böyle bir lider Kahramanmaraş’a gelecek. Biz Kahramanmaraşlının şuuruna sahip insanlar olarak şunu yapmamız gerekir; biz onu yarın güzelce ağırlayıp, keyifli bir şekilde göndermemiz lazım. Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş’a her gelişinde keyiflenmeye gelir. Çünkü buradaki heyecanı görür, buradaki coşkuyu görür. Her siyasetten yorulduğunda da Kahramanmaraş’a gelir ve burada keyiflenir. Demek ki cumhurbaşkanımızın buraya gelmeye ve keyiflenmeye ihtiyacı var. Bu yüzdende biz iyi bir ev sahibi olarak onun bu beklentisini gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. Bugüne kadar yaptınız Allah razı olsun.”

MAHÇİÇEK: İLK GÜNKÜ HEYECANLA CUMHURBAŞKANIMIZI KARŞILAYACAĞIZ VE KUCAKLAYACAĞIZ
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları söyledi: “Muhtarlar bizim mesai arkadaşlarımızdır. Kahramanmaraş gerçekten önder bir memleket. Nasıl ki kurtuluş savaşında ilk kıvılcımı başlatmışsa AK Parti’mizin de ilk kıvılcımı Kahramanmaraş’tandır. Daha parti yokken Yeşilgöz’de neredeyse bu parti burada kurulmuştur. O gün en az 15 bin kişi vardı. Herkes gönül birliğiyle oraya geldi. Allah için oda bu memleket için canını dişine taktı yürüyor. Yürümeye de devam edecek. Onun yürümesi içinde bizim yürütmemiz lazım. İşte o Yeşilgöz’deki heyecanımız gibi yarın aynı heyecanla onu karşılayacağız ve kucaklayacağız.

KARA: CUMHURBAŞKANIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ
AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, şöyle konuştu: “Bundan 40 gün kadar önce yine bir sabah kahvaltısında bir araya gelmiştik. Hem muhtarlarımız hem mahalle başkanlarımız hem teşkilatımız çok güzel bir organize yapmış fakat yangınlar dolayısıyla cumhurbaşkanımız gelememişti. Cumhurbaşkanımız verdiği her sözü tutuyor. Geçmiş zamanlarda Antalya’da bir vatandaşımıza sorduklarında, o vatandaşımız Cumhurbaşkanımız bugüne kadar ne söz verdiyse bugüne kadar tuttu. Bize verdikleri sözde yapılır dedi. Bu millet için gecesini gündüzüne katan bir liderimiz var ve bu liderimiz şehrimize teşrif edecekler. Bizde sözünde duran bu lider için misafirperverliğimizi en üst düzeyde sizin katkılarınıza sizin emeklerinizle bunu yerine getirmek istiyoruz.”

GÜRBAK: CUMHURBAŞKANIMIZA BİR VEFA BORCUMUZ VAR
Onikişubat Muhtarlar Derneği Başkanı Ramazan Gürbak ise, “Cumhurbaşkanımız bizi külliyede çok güzel bir şekilde misafir etmiş ve muhtarların itibarını daha da artırmıştır. Cumhurbaşkanımıza böyle bir vefa borcumuz varken ziyaretleri için biz muhtarlarda kendisini en iyi şekilde ağırlamak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

(Haber: Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz