Liva Düğün salonunda gerçekleştirilen programa AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Fırat Görgel ve parti mensupları katıldı. Düzenlenen programda konuşma yapan Başkan Mahçiçek, parti mensuplarını referandum da ki yoğun çalışmalarından dolayı takdir etti. Yeni sistemin daha iyi olacağına değinen Başkan Mahçiçek, “Şimdi esas demokrasi geliyor. Milletin gönlüne kalbine bu milleti koyacağız. Yani millet kimi isterse onu seçecek oda bu ülkeyi yönetecek. Bunun başka bir alternatifi kalmadı. Türkiye’yi artık bu milletin seçtikleri yönetecek bütün sıkıntı orada. Yoksa onların diktatörlük lafları hikaye. Çalıştıklarının menfaatlerin oldukları her yerde diktatörlükten bahsediyorlar. Ama Türkiye’de diktatörlük yok. Yeni yaptığımız seçimle sistemde demokrasi var” dedi.

DÜNYADAKİ MÜSLÜMANLARIN ÖNDERİ OLABİLECEK TEK ÜLKE TÜRKİYE”

16 Nisan referandumunun ‘Evet’ ile neticelenmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Mahçiçek, şöyle konuştu: “Bu istiklal savaşı nasıl oldu? Önünüzde bir yangın var değil mi? Bu yangındaki en büyük faktör enerji. Enerji olan ülkeler bugün yangın tarihinde. 3-5 yıl önce Mısırda ihtilal yaptılar enerjiden dolayı. Kaddafi’ye dediler senin ülken çok geniş buralarda biz güneş enerjisi kullanacağız. Petrolü var ama birde güneş enerjisi kuralım dediler. Kaddafi dedi ki; siz korkmayın biz kuralım size satalım dedi. Size satalım deyince başına gelmedik kalmadı. Onu yerlerde süründürerek öldüler. O zaman Kaddafi senelerce iktidardaydı. Ama ne zaman işin içine enerji menfaati girdi, yerleri yıktılar. Türkiye’nin etrafındaki sıkıntıda bu. Türkiye’den bu kadar rahatsız olmaların sebebi de bu. Bir ülke var ki dünyadaki Müslümanların önderi olabilecek tek ülke. 63 ülkede 1 buçuk milyar insan ama bunların lideri olabilecek tek ülke var Türkiye. 15 Temmuz ihtilal girişiminde yapamadıklarını 16 Nisan’da seçimle sandıkla yapmaya çalışacak diyorlardı. Bu çok doğru bir cümleydi ama onu da yapamadılar.”

MİLLETİN İRADESİNİ BU SİSTEMİN KALBİNE KOYALIM”

Millet kimi seçerse ülkeyi de onun yönetmesinin gerektiğini belirten Başkan Mahçiçek, “Ben 1999’da belediye başkanıyken imza yetkim yoktu. Böyle demokrasi olur mu? Milletin seçtiğinin imza yetkisi bile yok. Artık bu millet onların oyununa gelmiyor. Artık bu millet bu veraset sistemleriyle kendi yönetimlerine müdahale edilmesini önlüyor. Çok büyük bir başarı elde etmekteyiz. Bu kolay bir iş değil. 200 yıllık bir sistemi milletin sistemi haline dönüştürdünüz. Bunu bugüne kadar başka biri önderliğinde yapamadınız. İlk defa büyük liderimizin öncülüğünde bu güzel teşkilatların gayretleriyle oldu. Onun için sizlerin gayretli çalışmanız, mücadeleniz her türlü takdiri hak ediyor. Milletin iradesini bu sistemin kalbine koyalım diyoruz. Karşı çıktılar. Çünkü o verasetle sistemle ayakta kalmıştı onlar. Milletin iradesiyle değil. Ama siz her türlü takdire, her türlü övgüye layıksınız. Bu tür kolay bir iş değil” ifadelerini kullandı.

YAPTIĞINIZ İŞİ KÜÇÜMSEMEYİN”

İki buçuk aydır parti mensuplarının canla başla çalıştıkları için emeklerinin karşılığını aldıklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, “İki buçuk aydır sizin çocuğunuz olan bu ülke için canla başla çalıştınız. Çok iyi çalıştınız, emek verdiniz. Sizde canla başla çalıştığınız için karşılığını aldınız. Bende bir sizinle birlikte böyle bir teşkilatla olmaktan hakkını ve gururunu yaşıyorum. Yaptığınız işi sakın küçümsemeyin. Ne kadar zor olduğunu görün ve küçümsemeyin. Özellikle hayır cephesindekiler oy oranı düşük oldu diyorlar. Aslında sizi tahrik etmek istiyorlar. Ama dünyanın hiçbir yerinde bu kadar yüksek katılımlı referandum daha yaşanmamış. Karşımızda öyle bir güç varmış ki siz bu referandumda eveti geçirmeyin diye gayri meşru ne varsa seferber etmiş. Bizim gördüğümüz tablo gözümüze görünen sandığa gidip hayır verenler var, birde bizim görmediklerimiz var. Avrupa da yapılanlar gibi, Amerika’da, İngiltere’de bilmem hangi karanlık salonda planlayanlar gibi. Ama siz onların hepsini görünür, görünmez, gayri meşru bütün planlarını alt üst ettiniz ve evet çıktı. Tabi ki de bu zor olacaktı ve tabi ki de çok güzel olacaktı. Şimdi de hazmedemiyorlar” diye konuştu.

CHP, MİLLETLE UĞRAŞTIĞININ FARKINDA DEĞİL”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın her gün referandum sonucunu eleştirdiğini aslında milletin iradesini eleştirdiklerinin farkında olmadığını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti: “CHP aslında kimi eleştiriyor biliyor musunuz? Bu milleti eleştiriyor. Çünkü bu millet eveti verdi. Açacağım dediği davaların hepsi aslında bu millete karşı açacağı davalar. Yani kendisine bir düşman olarak bu milleti göstermeye başladı. Biz ne dedik? Referandum sonucunda ne çıkarsa biz buna razıyız. Evet, çıktı. Evetin gereğini yerine getireceğiz. Hayır, çıksaydı hükümetimiz oradaydı ve başarılı icraatlarına devam edecekti. Ama Cumhuriyet Halk Partisi neyi hazmedemiyor ben anlamadım. Ona nasıl söz verilmiş ve hayır çıkacağına ne kadar inanmış ki daha hala kafası sakinleşmedi. Milletle uğraştığının farkında değil. Milletin iradesini gösteriyor aslında farkında değil. 2019 seçimlerde farkında olur. Milletle uğraşmanın ne demek olduğunu ona öğretirler. Onlara da hak vermek lazım. Çünkü onlar milletle iç birliği halinde olmamış. O yüzden millet ne düşünür ne halde olur onların umurunda değil.”

CHP, AK PARTİ’Yİ ÖRNEK ALSIN”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin AK Parti’yi örnek alırlarsa başarılı olacaklarını söyleyen Özdemir, “Adam seçim çalışmaları sırasında talimat yazıyor evlere girerken ayakkabılarınızı çıkarın diye. Bu ülkenin insanlarının evine girerken ayakkabısız girdiğini kendi teşkilatlarına ancak talimatla bildiren genel başkan var. E tabi ki başarısız olacak. Ondan başarılı olması beklenmez. Müslüman ülkeleri bir grup gayri Müslim idare etmeye alışmışlar. Yine bir grup gayri Müslimle bu ülkeyi idare etmek istiyorlardı. Bütün planları, senaryoları bunun üzerineydi. Ama millet geldi onların bütün planlarını kafasına geçirdi. İşinizle ilgilenirken, seçim zamanı geldiğinde biranda her şeyi bırakıyorsunuz ve oraya odaklanıyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partisi sizin üzerinizde biraz çalışmalı. Sizi anlamaya çalıştıkları zaman biraz başarılı olmayı başarırlar. Tabi anlama kapasiteleri ne onu bilmiyoruz. Bugüne kadar da hiç anlayamadık. Bu anlayışla da giderlerse anlayacağımızı da düşünmüyorum. Onlar da bizi anlamadıkları sürece iflah olmayacaklar onun farkında değiller” dedi.

16 NİSAN’DA ÖNEMLİ BİR İŞ BAŞARDIK”

16 Nisan’da önemli bir iş başardıklarını vurgulayan Onikişubat İlçe Başkanı Av. Fırat Görgel ise, katkı sunanlara teşekkür etti. Görgel, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “150 yıllık parlamenter sistem tarihimizle Türkiye’nin artık bu sistemle yoluna devam etme ihtimali kalmamıştır. Gerçekten önümüze her 10 yılda bir yapmış olduğumuz birikimleri bertaraf eden, heba eden sistemle karşılaşmaktaydık. Bu kendini 1970 yılında ele verdi. Bize bunlara annelerimiz, babalarımız, dedelerimiz anlattı. Benzin, peynir, ekmek kuyrukları gibi kuyruklar öğünün gündemi olmuştu. Yine bizim yaşadığımız dönemde 1990 yıllarında her gün doların karşısında türk lirası bu kadar olmuş, paramızın değer kaybetmesi, çeşitli siyasi krizler, Cumhurbaşkanı Başbakan kavgaları bu sistemi artık yürütmez hale getirmişti. Ama ne yazık ki birçok güçlü lider gelmesine rağmen özellikle Adnan Menderes parlamenter sisteminin değişmesini vurguladı. Sonrasında Süleyman Demirel, Turgut Özal ve devam eden süreçte birçok lider bunu vurgulamıştı. Ama ne yazık ki ülkenin bu sistemi değiştirmeye hiçbir zaman gücü yetmedi. Ama 2002 yılında Türkiye’mizin başına öyle bir lider geçti ki bizim umutlarımız bir kez yeşerdi. Bugün 2016’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti kadroları, Milliyetçi Hareket Partisi kadroları ve diğer destek veren partiler çok tarihi bir değişime imza attılar. Burada öncü gücün AK Parti kadroları olması, bizim bu zamana kadar parti içerisinde yapmış olduğumuz faaliyetlerin gerçekten en önemlisiydi. Siz öyle bir iş başardınız ki kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Bizim evlatlarımız, bizim çocuklarımız mazlum ülkenin çocukları inşallah çok farklı bir Türkiye’de yaşayacaklar. Çok farklı Türkiye’de artık abiliğini, hamiliğini tadacaklar. Bundan sonra her doğan çocuk daha umutlu doğacak. Bundan sonra bizler önümüze çok daha umutlu bakacağız. Çünkü gerçekten sistemin ayağımıza taktığı prangalardan, sistemin bizi her türlü engellemelerinden kurtulmuş olduk.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz