Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı tarafından, 10 Ocak Gazeteciler günü dolayısı ile Kahramanmaraş'ta görev yapan Basın Mensupları ile bir araya geldi.

 

Gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığını belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, “Gazeteciler zor ekonomik koşullar altında görev yapıyor. Basınımız, halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirebilmek için bütün olumsuzluklara rağmen çalışmaktadır. Basın, devlet ile millet arasında köprü görevi üstlenmektedir. Halkın çıkarlarını savunan, ilkeleri ışığında görevini sürdüren güçlü basınımız, demokrasi için vazgeçilmez öneme sahiptir. Bu bağlamda ilimizde hassasiyetle görevlerini yerine getiren basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” dedi. Bir lokantada gazeteciler ile bir araya gelen Akpınar, MHP Genel Başkanlık seçimi hakkında basın mensuplarının da sorularını cevaplandırdı.

 

'MHP GENEL BAŞKANLIK MAKAMININ BİR SAYGINLIĞI VAR'

 

Akpınar, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurumsal bir yapısı olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

Burada seçimin kaderi tamamen Genel Başkanı'mızın üzerindeymiş gibi bir algı oluşturuldu. Tam tersi ben şunu söylüyüyorum; Herkes, her ülkücü, her davamızın mensubu, her partili önce kendini sorgulamalıdır. Ben 1 Kasım'da hareketimiz için, partimiz için ne yaptım ne ortaya koydum karşılığında böyle bir sonuç aldım. O zaman ben şunu söyleyeceğim, 1997'den sonra 1999'da Genel Başkanımız Milliyetçi Haraket Partisi'ni iktidara getirdi. 2007, 2011, 2015 7 Haziran'da ve 1 Kasım'da Meclis'de oldu. Özellikle 7 Kasım ve 1 Kasım arasında Genel Başkanımızla ilgili havuz medyası vasıtasıyla ve aktöreller vasıtasıyla olumsuz bir algı oluşturuldu. Mualefet konusuna gelincede 1 Kasım'dan sonra ülkenin genelinde yaşanan neticilerden dolayı biraz biz kendi iç bünyemize döndük. Bizde bundan sonra Genel Başkanımızın bu sürece noktayı koymasından itibaren bizde kendi ilçemizde kendi sorumluluk alanlarımızda gerekli çalışmaları yapacağız.

Diyor ki; başbuğumuz ülkücüler bilirler ki lider teşkilat dobrin kamuoyununda ulu orta konuşulmaz. Bizim almış olduğumuz ülkücü bir edep, ülkücü bir terbiye var dolasıyla Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlık makamının bir saygınlığı var. Partililerimiz arasında Genel Başkanımızı sevmeyenler, Genel Başkanımıza gönül bağı duymayanlar olabilir, biz bunu gayet doğal karşılıyoruz. Ama Milliyetçi Hareket Partisi'ninde kurumsal bir yapısı var. Sosyal medya üzerinden, televizyonlardan Miliyetçi ve ülkücü olduğunu söyleyip de Milliyetçi Haraket Patisi'nin kurumsal kimliğine, kurumsal yapısına zarar veren ve kamuoyunda Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanlık makamını itibarsızlaştırmaya çalışan insanlar var."

www.marasmanset.com Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz