Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında erken seçim çağrısı yaparak, “26 Ağustos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzumuzun yıl dönümlerinde Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanın hem de milletvekili genel seçiminde Türk ve Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul, en akılcı, en demokratik yoldur” ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli’nin bu açıklamaları gündeme bomba gibi düşerken, MHP Grup Toplantısı’nın ardından, AK Parti Grubuna seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile toplantı yapacaklarını söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim çağrısı yapan MHP Lideri Bahçeli’yi Beştepe’de kabul etmişti. Beştepe’deki bu kritik görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bahçeli ile istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik” açıklamalarında bulunmuştu.

1 KASIM’DA 84, 24 HAZİRAN’DA 104
Yapılan bu önemli açıklamalar sonrası ise Türkiye seçim süreci içerisine girdi. Yapılacak seçim öncesi milletvekili olabilmek için partilerdeki aday adayları da kamuoyu önüne çıkmaya başladı. Son yapılan 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Kahramanmaraş’tan bütün partilerin toplamına bakıldığı zaman 181 kişi aday adayı müracaatında bulunmuştu. Bu müracaatlardan 85’ini AK Parti oluşturmuştu. Gözler ise şimdi 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesi AK Parti’den kaç kişinin aday adayı müracaatında bulunacağına çevrilirken bu sorunun cevabı yanıtını buldu. AK Parti’de başvuruların 2 Mayıs Çarşamba Günü sona ermesiyle birlikte gerek il başkanlığına gerekse de genel merkeze toplamda 104 kişi aday adaylığı için başvuruda bulunurken mevcut 7 milletvekilimizde aday adaylığı için müracaatlarını yaptı. Yapılan müracaatlarla birlikte Kahramanmaraş’ta adeta aday adaylığı bolluğu yaşanıyor. Başvuruların sona ermesiyle birlikte gözler şimdi ise hafta sonu yapılacak olan teamül yoklamasına çevrildi.

21 KADIN ADAY ADAYI VAR
24 Haziran seçimleri için 65 aday adayı İl Başkanlığı vasıtasıyla, 46 aday adayı ise genel merkez ve farklı illerden başvuruda bulundu. Bunun yanı sıra 18-25 yaş aralığında 9 kişi, 18-35 yaş aralığında 23 kişi milletvekili aday adaylığı için müracaat etti. Kadın aday adaylarının sayısı ise 21 olarak kayıtlara geçti.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz