Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği, Lider Gençlik ve Spor Kulübü ile “Ufka Yolculuk Kültür Yarışması”nın 4'üncüsünü gerçekleştirmek için çalışmalara başladı. Çalışmalara Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü destek verdi.

Kahramanmaraş’ta son zamanlarda medeniyet anlamlı güzel çalışmalar hayata geçmeye devam ediyor. Cihanşümul bir aşk ve idealin kökleşmesi amacı ile kolları sıvayan fedakar insanlar, kadim değerlerin ihyası için elinden geleni yapıyorlar. Mehmed Zahid Kotku ve Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan´ın irfani geleneğine gönül veren ve bu kutlu yolun ihyası için gayret gösteren MERDAN Ahlak Kültür ve Çevre Derneği, Lider Gençlik ve Spor Kulübü ile “Ufka Yolculuk Kültür Yarışması”nın dördüncüsünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

İlimiz Protokolünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi veren Ufka Yolculuk ekibi İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve İl Müftüsü Muhammed Gevher’i makamında ziyaret ettiler.

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları İl Sorumlusu İzzettin Pak, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübütarafından, düzenlenecek olan "Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında ödüllü kitap okuma yarışmasının konusunun 'Hadis' olduğunu belirtti. İzzettin Pak, yarışmada temel alınan kaynak eserin ise; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Mehmet Emin Özafşar’ın hazırladığı “Riyazü’s-Salihîn’den 1001 Hadis Seçkisi” adlı kitap olduğunu belirtti. Yarışmayla ilgili tüm bilgilere ufkayolculuk.com internet adresinden ulaşılabileceğini belirten İzzettin Pak, Ödüllü Kitap Okuma Yarışması hakkında konuşmalarına şöyle devam etti:

 

CENNETE GİDEN YOLDA SİZE DOSTLUK EDEN ORGANİZASYON

Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmaktır, dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt: bu tür faaliyetlerin şehrimiz ve ülkemiz insanı yanında tüm dünya müslümanları için önemli olduğunu, Kur'an ve Sünnet (Hadis)'in, insanımızın hayatını şekillendirmesinde iki önemli kaynak olduğunu belirtti.

İl Müftüsü Muhammed Gevher: halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmak anlamında “Riyazü’s-Salihîn’den 1001 Hadis Seçkisi” kitabının iyi bir seçim olduğunu, yarışma bahanesi ile halkımızın Son Peygamber Hz. Muhammed (SAV)’in hayatından örnekleri öğrenerek hayata aktarılmasının önemine değindi.

Bu tür faaliyetlerde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve İl Müftüsü Muhammed Gevher’e Prof. Dr. Sayın Mehmet Emin Özafşar’ın hazırladığı, “Riyazü’s -Salihîn’den 1001 Hadis Seçkisi”kitabı hediye edildi.

Yarışmanın ödülleri ise şu şekilde;

MERKEZİ ÖDÜLLER:

1. A-B-C-D Kategorileri İçin:

Birinci Olanlara : 2 adet Umre + 2.500,00 TL

İkinci Olanlara : 1 adet Umre + 1.500,00 TL

Üçüncü Olanlara : 1 adet Umre + 500,00 TL

4.-10. Olanlara : Samsung Galaxy Tab S2 T710 32GB 8.0″ Tablet

İL ÖDÜLLERİ:

1 Umre Seyahati

9 Tam Altın

12 Çeyrek Altın

Prof. Dr. Mahmud Coşan Külliyatı

 

Kayıtlar, 21 Şubat’a kadar internet üzerinden www.ufkayolculuk.com da yapılacak.

Yarışma sınavı 3 Nisan 2016 Pazar Saat: 10.00 da Türkiye genelinde tüm sınav merkezlerinde aynı anda yapılacaktır.

Haber Merkezi

 

Editör: Mahmut Beyaz