Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Kahramanmaraş Kültür ve Kitap Fuarı’na öğretmenleri eşliğinde ilkokul öğrencileri yoğun ilgi gösteriyor.

Fuara katılan okullardan bir tanesi olan Ayşe Gümüşer İlkokulu’nun öğretmeni Nuri Acar, Kahramanmaraş Kültür ve Kitap Fuarı gibi birçok kültürel fuarların özellikle gelişme aşamasında ki çocuklar için çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Acar, “Yapılan fuar etkinliği bizim ve öğrencilerimiz açısından çok güzel bir etkinlik oldu. Eğitim ve öğretime katkı sağlayabilecek bir etkinlik” dedi.

‘FUAR ÇOCUKLARIN GELİŞMESİNİ SAĞLIYOR’
Yapılan fuarın hem kendileri hem de öğrenciler açısından çok güzel bir etkinlik olduğunu söyleyen Acar, fuarın çocukların kültürel ve bilgi anlamında gelişmesini sağladığını belirtti. Acar, “Yapılan fuar etkinliği bizim ve öğrencilerimiz açısından çok güzel bir etkinlik oldu. Eğitim ve öğretime katkı sağlayabilecek bir etkinlik. Tüm çocuklarımız için burası eşit bir ortam. Çocuklar burada sosyal çevreyi tanımaya ve kavramaya çalışıyor. Çocuklarımızın okul dışında bir topluma giremiyor. Fuar çocukların hem kültürel hem de bilgi anlamında gelişmesini sağlıyor” şeklinde konuştu.



‘ÖĞRENCİLERE KİTAP OKUMAYI AŞILAMAK LAZIM’
Öğrencilere kitap okuma alışkanlığını aşılamak için günün belli saatlerinde kitap okuma etkinliğinin yapılması gerektiğini söyleyen Acar, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Öğrencileri kitap okumayı aşılamak için günün belli saatlerinde evde kitap okuma etkinlikleri yapılmalıdır. Çocuklara kitaplar sevdirilmelidir. Tüm bunları yaparken de çocuğu sıkmamaya gayret etmemiz gerekir. Çocuk sıkıldığı zaman da hem kitap okumadan hem de derslerden soğuyor. Eğer bir çocuk kitap okumayı alışkanlık haline getirdiği zaman hayatı boyunca kitap okumayı sürdürür.”

Haber: Emre Akkış
 

Editör: Mahmut Beyaz