Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği 1. Uluslararası Kahramanmaraş Kurtuluş Günü Halk Oyunları gösterilerinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna, Kosova, Makedonya, Bosna-Hersek ve Adige'den gelen halk oyunları ekipleri şehrin belirli noktalarında gösteriler düzenliyor. Demokrasi Meydanında düzenlenen etkinlikte çeşitli ülkelerden gelen Halk oyunları ekipleri yöresel oyunlarını sergileyerek vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

 ‘ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLİYORUZ’

Etkinlikte gazetecilere açıklama yapan, Kültür ve Sosyal İller Daire Başkanı Cevdet Kabakcı, kentin kurutuluşunun 97. yılı kapsamında çeşitli etkinlikler yaptıklarını kaydetti. Uluslararası oyunları Kahramanmaraş'ta sergilediklerini dile getiren Kabakcı şöyle devam etti: "Bu gün ayın 7'si ile 12 si arasında 6 dost ülkeden katılım var. 200 aşkın folklor ekibi burada. Bunun yanında ülkemizin 6 bölgesinin de folklor ekipleri değişik dans figürleri sunacaklar. Bu etkinlikler Göksun, Elbistan, Afşin ve Ekinözü ilçelerimizde de hayata geçirilecek. Her yıl Büyükşehir Belediyemiz üzerinde durarak Kahramanmaraş'ın kurtuluş etkinliklerini genç nesillerimize daha etkili bir şekilde tanıtılabilmesi bir de Kosova Ukrayna, Makedonya gibi seslerini duyuramamış Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelerin de bu vesile ile yurt dışı gezilere gelerek Kahramanmaraş’ımızda seslerini bütün dünyaya duyurmayı beraberce sağlamaya çalışıyoruz."

Halk Oyunları gösterileri akşam saat 19.00’da Göksun’da, 8 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 14.00’te Atatürk Meydanı’nda, akşam saat 19.00’da Afşin’de, 9 Şubat Perşembe günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde saat 14.00’de, Elbistan’da ise saat 19.00’da, 10 Şubat 2017 Cuma günü saat 14.00’te Demokrasi Meydanı’nda iki ülke ve iki şehir Halk Oyunları ekiplerinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Beşinci program ise 11 Şubat 2017 akşamı tören alanında (Valilik Kavşağı) bütün ülke ve şehir halk oyunları ekiplerinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz