Aile kurumunun önemine dikkat çekmek ve aile kurumuyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 15-22 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Aile Haftası, bu yılda çeşitli etkinliklerle idrak ediliyor. Etkinlikler kapsamda ise bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının talimatları doğrultusunda 81 ilde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kahramanmaraş’ta ‘Biz Büyük Bir Aileyiz’ temasıyla yapılan etkinlik güzel görüntülere sahne olurken, etkinlik çerçevesinde Kıbrıs Meydanı’ndan Atatürk Meydanı’na kadar yüründü. Daha sonra ise Atatürk Meydanı’nda kamu kurum ve kuruluşların açtığı stantlar gezildi. Programa; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya’nın yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Sivil Toplum Örgütleri, Kamu Kurum Temsilcileri, koruyucu aileler ve çocuklar ile ilgililer katıldı.

AİLE HAFTAMIZIN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Etkinlik sonrası haftanın önemine binaen açıklama yapan Vali Coşkun, “Aile haftası dolayısıyla bugün bir yürüyüş gerçekleştirdi ve kurumlarımızın stantlarını gezdik. Onların çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldık. Ben Aile Haftamızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tabii ki bu haftayla ilgili aile kurumunun önemine bir daha dikkat çekmek, aile kurumuyla ilgili farkındalık oluşturmak için bazı etkinlikler ve çalışmalar yapılıyor. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

kahramanmaras valisi||Ömer faruk coşkun

AİLE HAFTASINI DOLU DOLU KUTLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Güzel bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya ise, “Özellikle pandeminin biraz daha rahatladığı bugünlerde birlik beraberliğe ve insanların aile içi iletişimini artırmasına ihtiyaç olduğu dönemde Bakanlığımız olarak da böyle bir faaliyet yürütmekten de bizler gurur duyduk. Ben sevgi hoşgörü ve birlik beraberliğin olduğu ailelerin olması temennisiyle aile haftasını kutluyoruz. Bu aile haftasını tüm meslek elemanlarımızla meslek profesyonellerimizle birlikte dolu dolu kutlamaya çalışıyoruz. Önemli olan ailenin birlik ve beraberliğini ‘Biz büyük bir aileyiz’ diyerek bu farkındalığı oluşturmak. İnşallah başarırız. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Haber: Abdulsamet İspir

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya

Editör: Mahmut Beyaz