Dondurmanın ana vatanı olarak nitelendirilen Kahramanmaraş’ta hava sıcaklığının yükselmesi ve şehre gelen yerli ve yabancı turist sayısının artması dondurması satıcılarının yüzünü güldürüyor. Özellikle turistlerin uğrak mekânı olan Yaşar Pastanesi, en yoğun günlerini geçiriyor. İnsanların Maraş Dondurmasını yiyerek bir yandan damaklarında müthiş bir tat hissettiklerini diğer yandan da sıcakların vermiş olduğu bunaltıcı etkiden kurtulduğunu ifade eden MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, dondurmaya olan talebin artmasına ilişkin konuştu. Satışların yaklaşık yüzde 100 arttığına dikkati çeken Kanbur, “Bu satışların artmasını hem havaların sıcaklaşmasına hem de pandemi belasının bitmesine borçluyuz” ifadelerini kullandı.  İnsanların sıcak havada dondurma yiyerek serinlemek istediğini anlatan Erdal Kanbur, “İnsanlar sıcak havalardan bunaldı. Haliyle vatandaşlar serinlemek istiyor. Durum böyle olunca da vatandaşlar çareyi dondurmada buluyor. Tabii bizde halkımıza en güzel dondurmayı vermek için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

dondurma ragbet artıyor||erdal kanbur

HAVALARIN ISINMASIYLA BERABER KAHRAMANMARAŞ’A TURİST AKIMI OLDU

Kahramanmaraş’a gelen tur sayısının arttığını ifade eden Kanbur, şu ifadelere yer verdi: “Aşağı yukarı 2,5 yıl pandemi süresi geçti. İnsanlar hastalıklarla boğuştular, toplumun sosyal hayatı bu süre zarfında olmadığı için birikimleri çok fazlaydı. Pandemi tedbirlerin kaldırılması ve bunun yanında havaların ısınmasıyla beraber Kahramanmaraş’a turist akımı oldu. Eskiden 2 tur gelirken şimdi 4-5 tur geliyor. Tabii bunda Kahramanmaraş belediyemizin, yetkililerin herkesin katkısı var. Kahramanmaraş gerçekten cennet şehir olduğunu, doğasının,  gastronomisinin, dondurmasının çok güzel deyip tanıtarak bu insanların Kahramanmaraş’a gelmesini sağladılar.”

yasar pastanesi

GÜNLÜK 100 KİLO SATIYORSAK ŞİMDİ YAKLAŞIK 150-200 KİLO SATMAYA BAŞLADIK

Kanbur: “Kahramanmaraş dondurma şehri olduğu için ‘Yerinde dondurma yiyelim’ diyen turistler şehrimize geliyorlar. Bu da turist akımına neden oldu. Tabii havaların daha da sıcaklaşmasıyla dondurmaya olan talep daha da arttı. Günlük 100 kilo satıyorsak şimdi yaklaşık 150-200 kilo satmaya başladık. Bu satışların artmasını hem havaların sıcaklaşmasına hem de pandemi belasının bitmesine borçluyuz.”

ERDAL KANBUR, RAMAZAN BAYRAMINI DEĞERLENDİRDİ

Ramazan Bayramındaki satışlarını da değerlendiren Kanbur; “Geçtiğimiz bayramlar göz önüne getirirsek, geçen bayramlarda oturuyorduk, kendimize çay kahve ikram ediyorduk. Bu Ramazan Bayramı pandeminin bitmesi, ortamın güzelleşmesi ve bunun yanında da annesini, babasını akrabasını görmeyen insanlar geldi, onların da katkısı oldu, o yüzden bayramı da coşkuyla geçirdik” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz