70’li yıllarda kentte hizmete giren ve yıllarca Kahramanmaraşspor’un maçlarına ev sahipliği yapan 12 Şubat Stadyumu’nun depreme dayanıksızlığı yönünde rapor verilerek yıkımı gündeme gelmişti. Kahramanmaraşspor’la özdeşleşen ve kentin hali hazırda standartları en yüksek stadı olan 12 Şubat Stadyumu’nun geçen sezon ligin başlamasına kısa bir süre kala yıkılacağı haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Özellikle Kahramanmaraşspor taraftarlarını fazlasıyla üzen yıkım haberi 7’den 70’e herkesin gündemi haline gelirken, vatandaşlar yıkım kararının iptal edilmesini ya da kente yeni stadyum kazandırılmasını bekliyordu. Geçen süreçte hiçbir olumlu gelişmenin olmaması sebebiyle Kahramanmaraşspor statsız kalırken, maçlarını ise mecburen Osmaniye’de oynama kararı aldı.

12 Şubat Stadyumu akıllarda soru işareti bıraktı!

BAKANIN AÇIKLAMALARI HAVADA KALDI

İlerleyen süreçte Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Kahramanmaraş’a gelmesi, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile yaptığı istişareler sonucunda Stadyum krizi çözülmüştü. Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nun yıkılıp yeni bir stat yapılacağını bildiren Bakan Kasapoğlu, 12 Şubat Stadyumu ile ilgili ise kısmi yıkım kararını, stadın maraton tribünün yani açık tribünün yıkılıp yerine portatif tribün yapılmasına ve de yeni stadyumun yapımı bitene kadar ki süreçte Kahramanmaraşspor’un maçlarını 12 Şubat Stadyumu’nda oynamaya devam edeceğini ifade etmişti. Ancak Bakan Kasapoğlu’nun bu açıklamaları adeta havada kalırken Kahramanmaraşspor, maçlarını başka şehirlerde oynamaya mahkûm bırakıldı. Gelinen süreçte bu durum takımın 3. Lige düşmesinde en büyük etken oldu.

12 Şubat Stadyumu akıllarda soru işareti bıraktı!

YIKIMIN ÜZERİNDEN 5 AYLIK SÜREÇ GEÇTİ

2022 yılının Ocak ayında 12 Şubat Stadyumu açık tribünün bir kısmında yıkım gerçekleşti. Yıkımın üzerinden 5 aylık bir süreç geçmesine karşın yıkılan alanın yerine yapılması planlanan portatif tribünle alakalı bir gelişme yaşanmadığı görülürken akıllarda ise şu soru işaretleri kaldı:

Stadyumun çürük raporu geçen yıllarda da vardı, neden bu yıl uygulandı?

9 yıl önce stadın kapalı tribün kısmına milyonlarca lira harcanarak güçlendirme yapılmadı mı?

Öyle ki stadın depreme dayanıksız kısmı açık tribün tarafındaysa maçlar seyircisiz oynanamaz mıydı?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Kahramanmaraş ziyareti esnasında ‘maçlar seyircisiz oynanabilir’ ifadeleri kent bürokrasisinin alabileceği bir karar değil miydi?

Yıkılan açık tribünün yerine yapılacak olan 2 bin kişilik portatif tribünün yapımı askıya mı alındı?

Bazı yetkililer konuya duyarsız mı kalıyor?

Haber : Abdulsamet İspir


 

Editör: Mahmut Beyaz