Özellikle son dönemde artan maliyetler ve enflasyon, döner fiyatlarını da doğrudan etkilerken, Kahramanmaraş’ın listedeki zirve konumu dikkat çekti. Kahramanmaraş’a komşu illerle kıyaslandığında fiyat farkı da gözler önüne serildi.


Adana’da 171 TL, Osmaniye’de 193 TL, Hatay’da 187 TL, Gaziantep’te 204 TL, Kilis’te 137 TL, Adıyaman’da 228 TL, Malatya’da 198 TL, Kayseri’de 204 TL ve Sivas’ta 188 TL seviyelerinde. Bu tablo, Kahramanmaraş’ın sadece Türkiye genelinde değil, bölgesel olarak da en pahalı illerden biri olduğunu ortaya koyuyor.

Whatsapp Image 2026 05 05 At 12.41.03

BÜYÜKŞEHİRLERDE DE YÜKSEK SEYİR

Metropol şehirlerde de fiyatlar dikkat çekici seviyelerde.
İstanbul’da 235 TL, Ankara’da 236 TL, İzmir’de 208 TL ve Antalya’da 222 TL olarak ölçüldü.

EN UCUZ İL GÜMÜŞHANE OLDU

Araştırmaya göre Türkiye’de 100 gram tavuk dönerin en uygun fiyatlı olduğu il ise Gümüşhane oldu. Bu şehirde fiyatlar 131 TL seviyesinde kaldı.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Fiyatların özellikle Kahramanmaraş’ta zirveye çıkması, vatandaşların tepkisini de beraberinde getirdi. Günlük tüketimde önemli bir yere sahip olan dönerin bu seviyelere ulaşması, “Artık döner de lüks mü oluyor?” sorusunu gündeme taşıdı.

Muhabir: Selma Erdemgür