Kahramanmaraş’ta doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için önemli bir alternatif oluşturan Günecik Şelalesi, son dönemde özellikle fotoğraf meraklıları, kamp ve doğa tutkunları tarafından daha fazla ziyaret edilmeye başlandı. Andırın-Kadirli yolu üzerinde, Haştırın Kalesi’nin hemen ilerisinde yer alan şelale, Kahramanmaraş kent merkezine yaklaşık 75 kilometre, Andırın ilçe merkezine ise 8 kilometre mesafede bulunuyor.

A N D I R I N2-2

Bölge, geniş alana yayılan küçük ve büyük çağlayanları, doğal göletleri ve berrak akan suyuyla yaz aylarında serinlemek isteyen vatandaşların uğrak noktalarından biri haline geliyor. Sessizliği, yeşil dokusu ve suyun dinlendirici sesiyle ziyaretçilerine huzurlu bir ortam sunan Günecik Şelalesi, hem dinlenmek hem de keşif yapmak isteyenler için önemli bir potansiyel taşıyor.

A N D I R I N1-2

DOĞAL ÇAĞLAYANLAR VE SERİN SULARIN BULUŞTUĞU YER
Şelale, Çuhadarlı Mahallesi’nin Gökçebel mevkiinden çıkan Ilısu Deresi ile güneyden gelen bir diğer derenin Çatak Deresi’nde birleşmesiyle oluşuyor. Bu birleşim, geniş bir alanda irili ufaklı çağlayanlara ve göletlere dönüşerek ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor. Yüksekliği yer yer 2 ila 3 metreye ulaşan çağlayanlar, yüzme imkânı da sunarak yaz sıcaklarında doğal bir kaçış noktası oluşturuyor. Gerek şehir merkezinden gelenler gerekse çevre illerden doğa meraklıları için bölge, günübirlik ya da kamp temelli seyahatler için cazip hale geliyor. Günecik Şelalesi, keşfedilmeyen doğa harikalarını sevenler için Kahramanmaraş’ın gözlerden uzak ama ruhu besleyen noktalarından biri olarak öne çıkıyor.

42243938 Master-2

Muhabir: Melisa Kazancı