Memleket Aşkıyla 350 Bin Yuva Tamam” sloganıyla düzenlenen 350 Bininci Afet Konutu Kura Çekimi, Anahtar Teslimi ve Yapımı Tamamlanan Yatırımların Toplu Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Adıyaman’da gerçekleştirildi. Törene, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da katıldı.

I M G 7757

Törende konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sözlerinin başında Azerbaycan–Gürcistan sınırında düşen askeri kargo uçağında şehit olan askerlere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Bakan Kurum, bugün 350 bininci konutun anahtarlarının teslim edildiğini belirterek, “Hamdolsun devletimizin şefkati, milletimizin dayanışması ve 200 bin emekçimizin alın teriyle 350 bin kapıyı aynı anda aralıyoruz. Bu yuvalar acıyı umuda, enkazı hayata, gözyaşlarını tebessüme çeviriyor” dedi.

I M G 7759

“MARAŞ’TA AYŞE ABLAMIZIN DUASI BU YENİ YUVADA YANKILANACAK”

Depremin ardından bölgede yürütülen yoğun çalışmalara değinen Bakan Kurum, Kahramanmaraş’ın da bu büyük seferberliğin merkezlerinden biri olduğunu vurguladı.
“Bu yuvalar; Adıyaman’da Fatma teyzemizin çay demleyeceği, Malatya’da Mustafa amcamızın torununu kucaklayacağı, Maraş’ta Ayşe ablamızın duasını edeceği yeni yaşam alanları olacak” sözleri törene damga vurdu.

Yıl sonunda evine kavuşmamış tek bir depremzede kalmayacağını belirten Kurum, toplamda 453 bin bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

KAHRAMANMARAŞ’TA 5 BİN 733 YENİ YUVA

Törende Ankara, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’ya canlı bağlantı yapıldı.
Açıklanan kura sonuçlarına göre Kahramanmaraş’ta 5 bin 733 bağımsız bölümündaha hak sahipleri belirlendi.

Deprem bölgesinin tamamında ise Malatya’da 21.760, Hatay’da 11.320, Gaziantep’te 3.834, Şanlıurfa’da 644, Adıyaman’da 376, Elazığ’da 354, Osmaniye’de 214, Tunceli’de 97, Sivas’ta 79, Bingöl’de 62, Diyarbakır’da 50, Kayseri’de 15 ve Adana’da 14 olmak üzere toplam 45 bin 342 bağımsız bölüm için kura çekildi.

Son rakamlara göre bölgede teslim edilen konut ve iş yeri sayısı 350 bin 178’e ulaştı.
Yıl sonuna kadar ise 358 bin 859 konut, 31 bin 307 iş yeri ve 62 bin 817 köy eviolmak üzere toplam 452 bin 983 bağımsız bölümün depremzede vatandaşlara teslim edilmesi hedefleniyor.

I M G 7760

“BU TÖREN, YENİDEN DOĞUŞUN SEMBOLÜDÜR”

TOKİ Başkanı Levent Sungur, törende yaptığı konuşmada, projelerin azim, dayanışma ve devlet–millet birlikteliğinin bir göstergesi olduğunu belirterek, her bir konutun depreme dayanıklı ve yüksek kaliteyle inşa edildiğini vurguladı.

Muhabir: Fatma Tecirli