Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrenciler ve velilerin yakından takip ettiği eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’taki öğrencileri, velileri ve öğretmenleri de ilgilendiren açıklamada ara tatillerin devam edeceği belirtilirken, 12 yıllık zorunlu eğitim süresinin kısaltılmasının ise kısa vadede gündemde olmadığı bildirildi.

KAHRAMANMARAŞ’TA ARA TATİLLER DEVAM EDECEK

Bakan Tekin, ara tatillerin kaldırılmadığını belirterek eğitim takviminin 180 iş günü şartına göre oluşturulduğuna dikkat çekti. Buna göre bütün şehirlerde olduğu gibi Kahramanmaraş’taki okullarda da ara tatil uygulaması devam edecek. Tekin, Ramazan ve Kurban bayramları ile diğer resmi tatillerin eğitim takvimi hazırlanırken birlikte değerlendirildiğini ifade etti. 2026-2027 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi 81 ile gönderilirken, okullarda birinci dönem 14 Eylül 2026 tarihinde başladı. Bakanlığın belirlediği takvim Kahramanmaraş’taki resmi ve özel okullarda da uygulanıyor.

EĞİTİM TAKVİMİNDE 180 İŞ GÜNÜ ŞARTI

Ara tatillerin planlanmasında öğrencilerin yılda 180 iş günü okula devam etmesine yönelik düzenlemenin belirleyici olduğunu kaydeden Tekin, resmi ve dini tatiller nedeniyle takvimde zaman zaman düzenleme ihtiyacı oluşabildiğini belirtti. Bakan Tekin, mevcut durumda ara tatillerin takvime yerleştirilebildiğini aktarırken gelecek yıllarda Ramazan ve Kurban bayramlarının tarihlerine göre yeni planlamalar yapılabileceğinin de sinyalini verdi.

12 YILLIK ZORUNLU EĞİTİMDE DEĞİŞİKLİK YOK

Kahramanmaraş’taki öğrenciler ve ailelerin merak ettiği bir diğer konu ise 12 yıllık zorunlu eğitimin geleceği oldu. Bakan Tekin, eğitim süresinin kısaltılması konusunda kısa vadede herhangi bir değişikliğin gündemde olmadığını açıkladı. Bilgiye erişim imkanlarının gelişmesiyle birlikte çocukların okulda geçirdiği sürenin dünyada tartışıldığını belirten Tekin, Türkiye’de de konunun değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Ancak böylesine kapsamlı bir kararın hızlı şekilde alınmayacağını vurgulayan Tekin, olası bir değişiklikte toplumsal uzlaşının önem taşıdığına dikkat çekti. Bakanlığın son açıklaması doğrultusunda bütün Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da mevcut 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi uygulanmaya devam edecek.

Muhabir: Devlet FINDIK