Onikişubat Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) sona ermesiyle başlayan, üniversite tercih sürecinde kentteki öğrencilere tercih konusunda hizmet vermek 3 farklı yerde öğrencilerini bekliyor. Kurum binası haricinde, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve Piazza Alışveriş Merkezinde açtığı stantlarla üniversite tercihi yapacak üniversite öğrencisi adaylara üniversiteler hakkında bilgi vermek ve doğru tercih yapmaları konusunda hizmeti öğrencilerin ayağına götürüyor. Onikişubat Rehberlik Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Fatih Kılıçkara, en doğru bilgiyi ve en doğru hizmeti verebilmek adına burada olduklarını belirtti. Kılıçkara, “Onikişubat Rehberlik Araştırma Merkezi olarak, bu sene ilimizde Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) giren öğrencilere daha iyi hizmet verebilmek adına, diğer paydaş kurumlarımızla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Piazza ile birlikte farklı yerlerde tercih merkezleri açtık. Kurum binası dışında Piazza Alışveriş Merkezinde, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde toplam 3 yerde öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Öğrencilerin ayağına hizmeti götürelim istedik. Öğrencilerimiz kimden daha doğru yardım alabilir düşüncesiyle endişeye kapılabiliyor, en doğru hizmeti en doğru bilgiyi verebilmek adına Kurumumuzun Psikolojik Danışmanları şehrimizin değişik bölgelerinde, öğrencilerimize en doğru ve en iyi hizmeti verebilmek adına bekliyor” şeklinde konuştu.  

HİZMETİMİZ ÜCRETSİZ

Öğrencilere verdikleri hizmetin ücretsiz olduğunu dile getiren Psikolojik Danışman Kılıçkara,  “Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla şehrin birçok yerine billboardlara astık, verdiğimiz hizmetin ücretsiz olduğunu belirttik. Öğrencilerimiz bu hizmeti aldıklarında ister istemez ‘herhangi bir ücret ödüyor muyuz’ düşüncesine kapılabiliyor ve gitmeli miyiz gitmemeliyiz diye. Öğrencilerimiz buraya gönül rahatlığıyla gelebilir, hizmetimiz ücretsizdir’’ dedi.

TERCİH DÖNEMİ SONUNA KADAR HİZMET VERECEĞİZ

Tercih sürecinin sonu kadar stantlarda olacaklarını vurgulayan Fatih Kılıçkara, “Bizler tercih dönemi boyunca buradayız. 5 Ağustos tarihine kadar, hafta sonları dâhil olmak üzere her gün saat 18’e kadar tercih merkezlerinde uzman arkadaşlarımız bu hizmeti vermiş olacak. 5 Ağustos tarihine kadar değişik etaplarda ilk önce genel bilgiler veriyoruz. Biraz daha tercih fikirleri netleşince, tercih listelerini oluşturunca tekrar başka bir uzman görsün, acaba herhangi bir noktada ufak değişiklik yapabilir miyim diye düşündüklerinde bize çok rahatlıkla başvurabilirler” ifadelerini kullandı.

Haber: Ömer Harmankaya

Editör: Mahmut Beyaz