Kentte faaliyet gösteren 24 esnaf odası ile ilçelerdeki 16 esnaf odasında kongre heyecanı devam ediyor. Ocak ayı itibariyle başlayan genel kurullarda mevcut başkanlar yeniden aday olurken şimdiye kadarki yapılan seçimlerde sadece Mahrukatçılar Odası Başkanlığında değişim yaşandı. Berberler, Elektrikçiler, Lokantacılar ve Zahireciler Odası’nda ise henüz seçim olmadı.

ATTARLAR ODASI’NDA GÜLER GÜVEN TAZELEDİ
Uzun bir süredir Attarlar Odası Başkanı olan Cuma Güler, seçimlerde delegelerin oylarını alarak yeniden başkanlığa seçildi.

BAKKALLAR ODASI ‘ÖZSOY’ İLE DEVAM DEDİ
Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, tek aday olarak girdiği oda başkanlığı seçiminde güven tazeledi.

KÖKÇÜ YENİ DÖNEMDE DE DEMİRCİLER ODASI’NDA
Demirciler Odası Başkanlığını sürdüren Ali Kökçü, tek aday olarak girdiği seçimin ardından yeni dönemde de başkanlığa seçildi.

ZORLU YARIŞIN GALİBİ GÜNEŞ OLDU
Fırıncılar Odası’nda başkanlık için kıyasıya rekabet yaşandı. Mevcut Başkan Erol Güneş, Mustafa Gündeş ve Halil Altun’un yarıştığı seçimin galibi delegelerin büyük çoğunluğunun oyunu alan Erol Güneş oldu.

İNŞAATÇILAR ODASI’NDA KOZAK YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
İnşaatçılar Odası’nda mevcut Başkan Adnan Kozak, tek aday olarak girdiği seçimin galibi oldu.

TEPE VE ORHAN GÜVEN TAZELEDİ
Hazır Ayakkabıcılar ve Saraciyeciler Odası Başkanı Cafer Tepe ile Kabzımallar ve Komisyoncular Odası Başkanı Halit Orhan, tek aday olarak girdikleri seçimlerde oda üyelerinin oyunu alarak yeni dönemde de başkan seçildiler.

KASAPLAR ODASI’NDA ZAFER UYDURAN’IN OLDU
Kasaplar Odası Başkanlığı için mevcut Başkan Mehmet Uyduran’ın yanı sıra Hakan Deligönül aday olduğunu açıklamıştı. Yapılan seçimde Mehmet Uyduran, galip ayrıldı.

TERZİLER ODASI’NDA AKKURT DÖNEMİ DEVAM ETTİ
Terziler Odası’nda mevcut Başkan Muhlis Akkurt, yapılan seçimde bir kez daha başkan seçildi.

KUYUMCULAR ODASI’NDA ÖZ GÜVEN TAZELEDİ
Kuyumcular Odası’nda mevcut Başkan Hacı Mustafa Öz, rakiplerini geride bırakarak yeni dönemde bir kez daha başkanlığa seçildi.

4 ODANIN SEÇİMİ KALDI
Kongrelerin büyük çoğunluğu tamamlanırken, Berberler, Elektrikçiler, Lokantacılar ve Zahireciler Odası’nda henüz seçim olmadı. 

TEK DEĞİŞİKLİK MAHRUKATÇILAR DA OLDU
Oda seçimlerinde tek değişiklik Mahrukatçılar Odasında yaşandı. Mevcut başkan Adem Özdemir ile Bekir Dilipak arasında geçen seçimi Bekir Dilipak kazandı.

SEÇİME TEK ADAY OLARAK GİREN ODALAR
Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Enver Çelebi, Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Baltacı, Sandalyeciler Odası Başkanı Mehmet Geçkil, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Kuybu, Teknik Makina Odası Başkanı Muzaffer Çil, Tenekeciler Odası Başkanı Hüseyin Börekçi yapılan seçimlere tek aday olarak girerek, güven tazelediler.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz