Endeksa.com isimli internet sitesinin verilerine göre, toplam nüfusu bir milyon 168 bin olan Kahramanmaraş’ta bir milyon 73 bin 911 Kahramanmaraş kütüğüne kayıtlı insan yaşıyor. Kahramanmaraş kütüğüne kayıtlı insanların ardından ise en çok 9 bin 488 kişi ile Osmaniye kütüğüne kayıtlı insan yaşıyor.  Osmaniye’yi ise 8 bin 616 kişi ile Gaziantep takip ediyor. Gaziantep’i ise 7 bin 363 kişi ile Adıyaman takip ediyor. Adıyaman’ı 7 bin 106 kişiyle Malatya, 6 bin 991 kişi ile Adana takip ediyor. Bu şehirlerin ardından Kahramanmaraş’ta en fazla Hatay, Mersin, Kayseri ve Muş kütüğüne kayıtlı insan yaşıyor.

İLÇELERDEKİ FARKLI İLLERİN KÜTÜĞÜNE KAYITLI İNSAN SAYILARI

Kahramanmaraş’ın merkez ilçelerinden Onikişubat’ta 394 bin 499 Kahramanmaraş kütüğüne kayıtlı insan yaşarken, Osmaniye kütüğüne kayıtlı 5 bin 238 Osmaniye kütüğüne kayıtlı, 3 bin 944 Adana kütüğüne kayıtlı, 3 bin 873 Gaziantep kütüğüne kayıtlı ve 2 bin 864 Hatay kütüğüne kayıtlı insan yaşıyor. Onikişubat İlçesi’nde bu illerin kütüğüne kayıtlı insanların dışında en fazla Adıyaman, Malatya, Mersin, Elazığ ve Şanlıurfa kütüğüne kayıtlı insan yaşıyor.

Bir diğer merkez ilçe Dulkadiroğlu’nda ise Kahramanmaraş kütüğüne kayıtlı insanların ardından en fazla Adıyaman kütüğüne kayıtlı insan yaşıyor. Dulkadiroğlu İlçesi’nde 2 bin 629 Adıyaman kütüğüne kayıtlı insan yaşıyor. Adıyaman’ın ardından en fazla Gaziantep kütüğüne kayıtlı insan Dulkadiroğlu İlçesi’nde yaşıyor. Muş kütüğüne kayıtlı bin 672 insan Dulkadiroğlu’nda ikamet ederken, bin 570 kişi ile Osmaniye kütüğüne kayıtlı insan yaşıyor. Bu şehirlerin ardından Dulkadiroğlu’nda en çok Adana, Hatay, Bitlis, Malatya ve Mersin kütüğüne kayıtlı insanlar yaşıyor.

Elbistan İlçesi’nde ise 131 bin 407 Kahramanmaraş kütüğüne kayıtlı insan bulunurken, 3 bin 237 kişiyle Malatya kütüğüne kayıtlı kişiler ilçe 2. sırada yer alıyor. Malatya’nın ardından Elbistan’da en çok Adana, Sivas, Osmaniye ve Adıyaman kütüğüne kayıtlı insan yaşıyor.

Pazarcık’ta ise 63 bin 832 Kahramanmaraş kütüğüne kayıtlı insan ikamet ederken, Gaziantep ve Adıyaman kütüğüne kayıtlı aynı sayıda insan yaşıyor. Pazarcık İlçesi’nde Gaziantep ve Adıyaman kütüğüne kayıtlı bin 470’er kişi yaşıyor. Bu illeri Malatya, Hatay, Adana ve Osmaniye kütüğüne kayıtlı insanlar takip ediyor.

Afşin İlçesi’nde ise 77 bin 403 Kahramanmaraş kütüğüne kayıtlı insan yaşarken; Kahramanmaraşlıların ardından en fazla Kayseri, Osmaniye, Malatya ve Adana kütüğüne kayıtlı insan Afşin’de yaşıyor.

Türkoğlu İlçesi’nde ise 74 bin 212 Kahramanmaraş kütüğüne kayıtlı insan yaşarken; Kahramanmaraşlıların ardından en fazla Gaziantep, Osmaniye, Hatay ve Adana kütüğüne kayıtlı insan yaşıyor.

Göksun İlçesi’nde ise 49 bin 733 Kahramanmaraş kütüğüne kayıtlı insan yaşarken; Kahramanmaraşlıların ardından en fazla Adana, Osmaniye, Kayseri ve Mersin kütüğüne kayıtlı insan yaşıyor.

Andırın İlçesi’nde ise 30 bin 973 Kahramanmaraş kütüğüne kayıtlı insan yaşarken; Kahramanmaraşlıların ardından en fazla Osmaniye ve Adana kütüğüne kayıtlı insan Andırın’da bulunuyor.

Çağlayancerit’te ise 22 bin 422 Kahramanmaraş kütüğüne kayıtlı insan yaşarken; Kahramanmaraşlıların ardından en fazla Adıyaman ve Gaziantep ilinin kütüğüne kayıtlı insan yaşıyor.

Nurhak İlçesi’nde ise 11 bin 732 Kahramanmaraş kütüğüne kayıtlı insan yaşarken; Kahramanmaraş kütüğüne kayıtlı insanların ardından en fazla Malatya ve Adıyaman kütüğüne kayıtlı insan yaşıyor.

Ekinözü İlçesi’nde ise 11 bin Kahramanmaraş kütüğüne kayıtlı insan yaşarken; Kahramanmaraş kütüğüne kayıtlı insanların ardından en fazla Gaziantep, Malatya ve Hatay kütüğüne kayıtlı insan yaşıyor.

Haber: Burak Alkaya

Editör: Mahmut Beyaz