Diyanet İşleri Bakanlığı bünyesinde hizmet veren tüm cami ve Kur’an Kurslarındaki yaz Kur’an kursları, 27 Haziran Pazartesi günü itibariyle başladı. Kurslarla birlikte camide çocuk sesleri yükselirken, burada verilen eğitim sayesinde yüz binlerce çocuk ve genç, dini eğitiminin önemli bir kısmını almış oluyor. Kentte kurs noktalarından biri olan Bahçelievler Cami’nde de onlarca çocuk ve genç, başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere İslam’ın temel inanç esasları, ahlak, ibadet, siyer, itikat öğreniyor. Aynı zamanda öğrencilerin dua ve süre eğitimi aldıklarını da söyleyen Bahçelievler Camii İmam-ı Hatibi Yusuf Gönlü, kursların çok verimli geçtiğinin altını çizdi. Kursa öğrenci alımlarının devam ettiğini de belirten Gönlü, “İnşallah öğrencilerimiz 26 Ağustos’tan sonra da mezun olacaklar ve Kur’an-ı Kerim’i öğrenmiş bir şekilde hayatlarına devam edecekler” dedi.

ÇOK VERİMLİ GEÇİYOR

Verdikleri eğitimle ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Bahçelievler Camii İmam-ı Hatibi Yusuf Gönlü, “Elhamdülillah bu pandemi döneminden sonra bu yaz dönemi çok verimli geçiyor, biz 27 Haziran itibariyle yavrularımızla buluştuk, camilerimiz şenlendi. Başta buraya bu yavrularımızı gönderen anne-babalarına çok teşekkür ediyorum. En azından doğru bilgiyi öğreniyorlar. Burada ilk başta Elif-Ba cüzünden başlayarak Kur’an-ı Kerim öğretiyoruz. Diğer yavrularımıza Kuran’ı Kerim okuyorlar, onlara tecvidli bir şekilde öğretiyoruz. Tabii İslam’ın temel inanç esaslarını; ahlak, ibadet, siyer, itikat bunları da öğretiyoruz ve sonrasında yavrularımıza dualar öğretiyoruz. Mesela Sübhaneke duası, Tahiyyat, Salli-Barik, Rabbena dualarını, namaz surelerini öğretiyoruz, anlamlarıyla birlikte. Çok verimli geçiyor. Buradan yavrularımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

26 AĞUSTOS’TAN SONRA MEZUN OLACAKLAR

Kursun sabah 09.00 itibariyle başlayıp öğlen 12.00’ye kadar devam ettiğini hatırlatan Gönlü, “Bu zaman zarfı içerisinde yavrularımız, maksimum en azından doğru telaffuzu, yani doğru mahreci ve ince-kalın harf nasıl okunur, bunları elimizden geldiği kadar yavrularımıza öğretiyoruz. İnşallah öğrencilerimiz 26 Ağustos’tan sonra da mezun olacaklar ve Kur’an-ı Kerim’i öğrenmiş bir şekilde hayatlarına devam edecekler. Tabii burada Peygamberimiz (S.A.V.) Efendimizin ahlakını öğretiyoruz. Bu şekilde yaz Kur’an kursumuz çok verimli bir şekilde geçiyor. Şu anda gelmek isteyen kardeşlerimizi, yavrularımızı da davet ediyoruz. Kur’an Kursumuz sabah saat 09.00 itibariyle başlayıp öğlen 12.00’ye kadar devam ediyor. Hiç çekinmesinler biz buradayız, her zaman onlara yardımcı oluruz İnşallah” şeklinde konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz