Edebiyatın başkenti olarak bilinen Kahramanmaraş’ın yazarları arasındaki dayanışmayı ve kaynaşmayı sağlamak için harekete geçen eğitimci, araştırmacı, yazar ve şairi Mustafa Okumuş, tertip ettiği akşam yemeği programıyla kentteki önemli yazarları bir araya getirdi. Ceyhan Nehri’nin içerisinde bulunan, tarih ve doğanın iç içe bir tesiste son derece samimi, neşeli, sıcak bir ortamda gerçekleştirilen toplantıda edebiyat, sanat ve kültür konuşuldu. Toplantıda ayrıca tiyatro sanatçısı Salman Kapanoğlu, Kahramanmaraş’ın ünlü nüktedanlarından ve kendi yaşantısından aktardığı fıkra niteliğindeki anekdotlarla davetlilere keyifli dakikalar yaşattı.

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Davetine icabet edip gelen katılımcılara teşekkür eden Mustafa Okumuş, bir hafta önce Onikişubat Belediyesi ile Kahramanmaraş Edebiyat Sanat derneği tarafından düzenlenen “Şehri Kalemiyle Aydınlatanlara Vefa: Mustafa Okumuş’a Saygı Programı”ında emeği geçenlere şükranlarını sundu. 

Araştırmacı-yazar Ramazan Avcı ise, “Çeşitli vesilelerle şehrin sanatçılarının, kültür insanlarının bir araya gelmesi sanat ve kültürün yeniden üretilmesi için yeni fırsatlar oluşturmakta, sanatçıların birbiriyle etkileşimlerini sağlayarak yeni fikirlerin doğmasına vesile olmaktadır. Ayrıca, sanatçıların hayattayken kıymetlerini hissettirecek programların yapılması hem sanatçıları onurlandırmakta hem de toplumun, içinde yaşayan değerleri fark etmelerini sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Şair Yasin Mortaş da; “Mustafa Ağabey hiç bekletmez hep zamanında gelir ama bir keresinde, bir şiir etkinliği için İstanbul Beyoloğlu’nda beni bekletti. İyi ki de bekletmiş, ona bu vesileyle yazdığım şu şiir doğdu” dedi ve o şiiri okudu.

ÇOK ÇOK ÖTE KALİTELİ BİR PROGRAM OLDU

Edebiyatçı Salman Kapanoğlu, Mustafa Okumuş için daha önce düzenlenen programın kritiğini yaparak, “Hocam ömrünüzü dolu dolu geçirmişsiniz. Size yapılan program sadece gönlünü alalım, moral verelim den çok çok öte kaliteli bir program oldu. Siz tabi ki tevazunuzdan yaptıklarınızı anlatmazsınız, Ramazan Avcı Bey de çok detaylı araştırma yapmış, görsellerle de zenginleştirmiş, Serdar Yakar ve İbrahim Gülsu beyde daha farklı çalışmalarla, sizi eserlerinizle anlatan program sundular. Allah size daha hayırlı nice uzun ömürler versin” şeklinde konuştu. 

Davete katılan Yazarlar şu şekilde: Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, Dr. Mustafa Kök, Ramazan Avcı, Serdar Yakar, İbrahim Gülsu, Salman Kapanoğlu, Abdulhakim Eren, Tayyip Atmaca, Ali Avgın, Oğuz Karakoç, Metin Acıpayam, İnci Okumuş, Yasin Mortaş, Erdoğan Güçlü,  Mustafa Okumuş’un kızı Kübra Verya.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz