Doğal güzelliği ile insanları büyüleyen Kahramanmaraş, insanoğlu için büyük önem taşıyan çok sayıdaki nehir ve yer altı su kaynaklarını il sınırları içerisinde bulunduruyor. Kilometreye düşen su kaynakları bakımından Türkiye'de birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer alan Kahramanmaraş’ta zengin su kaynaklarının yanı sıra kentin birçok noktasındaki çeşmelerden de su akıntısı eksik olmuyor. Özellikle şehir merkezinin her köşesinde yer alan çeşmelerden vatandaşlar su ihtiyacını karşılayabiliyor. Sıcak yaz günlerinde çeşmelerden bolca tüketilen su hem soğuk, hem de kaynak suyu olması nedeniyle sağlık açısından faydalı olduğu söyleniyor. Şehir merkezindeki vatandaşların çoğunluğu hazır su kullanmak yerine, içme suyu ihtiyacını köşe başlarında bulunan çeşmelerden karşılıyor.


 

“KAHRAMANMARAŞ’IMIZIN DA ÇOK GÜZEL SUYU VAR”
Vatandaşların hayır işlemek için yaptırdığı hayratlara dikkat çeken Ali Hasan Cıngıllıoğlu, “Bu çeşmeler Kahramanmaraş genelinde var, insanlar kendilerinden Sadaka-i Cariye bırakmak içi, dua almak için böyle insanların yoğun olduğu yerlere çeşmeler yaptırmışlar. Bu da insanlarımızı özellikle bu sıcak havalarda rahatlatıyor. Kahramanmaraş’ımızın da bu anlamda çok güzel suyu var, su sorunumuz da hiç yok. Hemen hemen şehrin çoğu yerinde çeşme mevcuttur. Buda kentimiz ve insanlarımız açısından güzel bir hizmet” dedi.

İNSANLARI RAHATLATACAK ÇEŞMELERİN OLMASI HEM ÜLKEMİZ HEM DE MİLLETİMİZ İÇİN İYİ BİR ŞEYDİR

Cıngıllıoğlu; “Bizim hemşerilerimiz bu hayır konusunda biraz daha hassas, biraz daha bu işe kendini adamış onun için Kahramanmaraş genelinde bu çeşmelerden çok çok bulabilirsiniz. Bizim buradan diğer illere de çağrımız var: İnsanları rahatlatacak çeşmelerin olması hem ülkemiz hem de milletimiz için iyi bir şeydir” diye konuştu.

Bir başka vatandaş Hasan Köşkeroğlu ise Kahramanmaraş merkezde bulunan çeşmelere dikkat çekerek, suyun soğukluğuna ve güzelliğine vurgu yaptı.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz