Kahramanmaraş Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen İleri Yaş Atölyeleri’nin kapanış programı gerçekleştirildi. Kültür Park Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen programda Müzik Atölyesi kursiyerleri, katılımcılar için müzik dinletisi gerçekleştirdi. Kursiyerler, sergiledikleri performansla katılımcılardan yoğun alkış aldı. Kapanış programında, eğitmenlere ve kursiyerlere teşekkür belgesi de takdim edildi. Program, İleri Yaş Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı serginin ziyaretiyle noktalandı. Düzenlenen programda katılımcılara bir hitapta bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Arif Şen, “Yaşlılarımızın üreten, bağımsız bireyler olarak sosyal hayatın her noktasında bir şekilde yer almalarını sağlamayı hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yaşlılarımıza yönelik desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz” dedi.

DESTEKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Başkan Vekili Arif Şen, konuşmasında şunları söyledi: “Avrupa ülkeleri başta olmak üzere ülkemizde ve tüm dünyada yaşlı nüfus sayısı giderek artıyor. Bunun en önemli nedenleri arasında son 20 yılda sağlık alanında yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte sağlık hizmetlerinin gelişmesi yer alıyor. Bu da doğal olarak toplumdaki yaşlı kesimin oranını giderek artırıyor. Yaşlı nüfusunun artması, yaşlılara sunulan hizmetlerin hem sayısının hem de ihtiyaçlara göre çeşitlendirilmesini zorunlu kılmaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de şehrimizde yaşlılarımıza yönelik çeşitli hizmetler gerçekleştiriyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz YADES de bunlardan bir tanesi. YADES programımız ile yaşlı vatandaşlarımıza çeşitli hizmetler ulaştırıyoruz. Yaşlılarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz projelerimizden bir tanesi de İleri Yaş Atölyeleri oldu. Atölyelerimizde yaşlılarımıza yönelik çeşitli eğitimler gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Programa, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Arif Şen, AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ayşe Cesur,  Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül, İleri Yaş Atölyesi eğitmenleri ve kursiyerleri ile kursiyerlerin aileleri de katıldı.

Haber: Didem Kayabaşı

Editör: Mahmut Beyaz