Kervanhan’da düzenlenen programa aynı zamanda MÜSİAD üyesi olan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Serdar Salih Çiçekçi, Genç MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Harun Kılıç, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ile genç iş insanları katıldı. Kahramanmaraş’ın ihracatına ve ekonomisine katkı sağlamak adına düzenlenen program, protokol konuşmalarıyla ardından üye firmalar kürsüye gelerek tanıtımlarını yaptı. Serbest tanışma faslıyla sone eren programda konuşan Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, “Türkiye’nin özellikle bu bölgede ve Avrupa’da söz sahibi ülkelerden biri olacağını, buna da en yüksek katkıyı inşallah Kahramanmaraşlı gençler sayesinde Kahramanmaraş’tan Türkiye’ye yansıtacağımızı düşünüyorum” dedi. Genç MÜSİAD Şube Başkanı Harun Kılıç ise; “İnşallah programı ilerleyen dönemlerde de yaparak gençlerimizi sık sık bir araya getireceğiz” ifadelerini kullandı. 

GENÇ KARDEŞLERİMİN BİRÇOĞU EN AZ BÜYÜKLERİ KADAR İYİ EĞİTİMLİ VE KAHRAMANMARAŞ’A KATKI SAĞLAYACAK

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, yaptığı konuşmada şunları söyledi:  “MÜSİAD’ın Türkiye genelindeki çalışmaları malumunuz. Kahramanmaraş’ta da gençlikten beri arkadaş olduğumu Serdar Salih Çiçekçi Başkanımız hem Kahramanmaraş’ın gelişmesi için hem de bugün olduğu gibi gençlerin Kahramanmaraş’a ve kendilerine daha güzel katması için öncülük ediyor. Değerli Genç MÜSİAD Başkanımız da bu konuda çalışmalarını yürütüyor. Ben de 2004 yılında 24 yaşındayken bir sigorta şirketi kurdum ve 17 yıldır profesyonel acente olarak çalışıyorum. Benim şirketimi kurduğum dönemde yaşıtlarımın bu tür imkânları olmadı. Genç kardeşlerimin bugünkü Kahramanmaraş’ta çok büyük avantajları var. Bizim büyüklerimiz Kahramanmaraş’ın gelişimi için özellikle Teşvik Kanunu çıktıktan sonra 1980-1990’lı yıllarda çok büyük emek göstermişler ve Kahramanmaraş’ın ve sizlerin gelişimi için çok büyük çaba sarf etmişler. Şimdi genç kardeşlerimi gördüm, birçoğu en az büyükleri kadar iyi eğitimli ve Kahramanmaraş’a katkı sağlayacak, destek sağlayacak ve Kahramanmaraş’ın gelecekteki misyonunu, vizyonunu değiştirebilecek kapasiteye sahip. Birçoğu yeni şirket kurmuş, birçok kardeşimiz büyüklerinden aldığı işi geleceğe taşımak için çaba sarf ediyor.”

BUGÜNKÜ İMKÂNLARINDA GENÇMİŞ YILLARA GÖRE ÇOK DAHA İYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Sezal: “Kahramanmaraş ekonomik anlamda tekstilde enerjide çelik eşyada kuyumculuk sektöründe, ayakkabıcılık sektöründe belli bir yere gelmiş. Yeni yapacağınız işleri bu dağılımı daha genişleterek Kahramanmaraş’ın içeride ve dışarıda kaynaklarını artırmak vasıtasıyla bir yol çizerseniz inşallah Kahramanmaraş’ın önümüzdeki yıllarda daha başarılı olacağını düşünüyorum. Bugünkü imkânlarında gençmiş yıllara göre çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu imkân hem sermaye anlamında hem de eğitim anlamında çok fazla. Bunu şehrimize yansıtmakta fayda var. Önümüzdeki yıllarda ben Türkiye’nin özellikle bu bölgede ve Avrupa’da söz sahibi ülkelerden biri olacağını, buna da en yüksek katkıyı inşallah Kahramanmaraşlı gençler sayesinde Kahramanmaraş’tan Türkiye’ye yansıtacağımızı düşünüyorum.”

GENÇ MÜSİAD’IMIZIN ÜLKEMİZİN EKONOMİSİNE SUNDUĞU KATKILARI HEP BİRLİKTE GÖRÜYORUZ

Serdar Salih Çiçekçi de Genç MÜSİAD’ın öneminden bahsederek, “Genç MÜSİAD’ımızın ülkemizin ekonomisine sunduğu katkıları hep birlikte görüyoruz. Tını, Tanıştır ve Ticaret Yap sloganıyla birlikte Kahramanmaraş’taki yerleşik firmaların birbirini yakından tanıması, üye ilişkilerinin her daim artırılması hasebiyle bugün burada bu mutlu anı birlikte paylaşmaktayız” diye konuştu.  

KAHRAMANMARAŞ’IN İHRACATINA, EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Genç MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Harun Kılıç, programı şu şekilde değerlendirdi: “Kahramanmaraş’ta bir ilki başararak Tanı, Tanıştır, Ticaret Yap (3T) programını yaptık. Genel Merkezimiz bütün şehirlerde gençler üzerine kurmuş olduğu Tanı, Tanıştır, Ticaret yap programıyla gençlerimizi ticarete aktarmak istiyor ve daha tecrübeli bir yönetici olarak ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Bizde bu kapsam altında Kahramanmaraş Şubesi olarak üzerimize düşen vazifeyi gerçekleştirerek 5 ay içerisinde 3T’yi hatırladık. Bu programla Kahramanmaraş’taki gençlerimizi bir araya toplayarak, birbirleriyle kaynaşmasını, dostluk kazanmasını, ticaret yapmasını öngörüyoruz. İnşallah programı ilerleyen dönemlerde de yaparak gençlerimizi sık sık bir araya getireceğiz. Bu şekilde Kahramanmaraş’ın ihracatına, ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. Türkiye’de sayılı bir şehiriz ve bu şehri daha da yüksek seviyelere taşıyarak ön plana çıkmak istiyoruz. Bu kapsam altında Genç MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanlığı olarak da üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde başarmaya devam edeceğiz. Çok güzel bir katılım oldu. Katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz