Giyim, kurbanlık ve temel ihtiyaçların yanı sıra vatandaşın bayram alışverişinde öncelik verdiği bayram şekeri, kahve ve baharat çeşitleri kısa bir süre sonra idrak edeceğimiz Kurban Bayramı öncesi yoğun ilgi görüyor. Bu da doğal olarak aktar ve şekerlemecilerin yüzünü güldürürken, satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İşbilir Maraş Yöresel satış temsilcisi Murat Erdem, Kurban bayramı olması dolayısıyla insanların baharat çeşitlerine daha fazla rağbet gösterdiğini ifade etti.

Erdem, “Şu anda pul biber dediğimiz Maraş İpek biberimiz, acı toz biberimiz, çemen baharatımız, sucuk baharatımız bunlar daha ağırlıklı ilgi görüyor. Bunun yanı sıra ikramlıklarımız olarak Maraş Sucuğu, Maraş Samsası, pekmezli sucuklar, bunun yanı sıra hoşaflık üzüm, kayısı, bayram şekeri gurubumuz taze kahvemiz zaten yok satıyor. Bayağı bir ilgi görüyor” dedi.

KAHRAMANMARAŞ HALKININ MÜBAREK BAYRAMINI EN İÇTEN DİLEKLERİMİZLE KUTLUYORUZ

Murat Erdem, konuşmasının devamında şunları söyledi: Baharat bölümünde fiyatlar biber çeşidimizde 40 liradan başlıyor 120 liraya kadar devam ediyor. Taze çekilmiş olan kahvenin kilosu 150 lira, şekerlerin kilosu ise 40 ile 60 TL arasında değişiyor. İnsanlar şeker alırken marka ve kalitesine öncelik tanıyorlar, kahvenin de taze çekilmiş olmasına özen gösteriyor. Kahvenin gözünün önünde çekilmesini istiyor, bizimde hazırda mevcut kahve çekme makinemiz var, çekip sıcak sıcak insanlara sunuyoruz. Bu bağlamda bütün Kahramanmaraş halkının mübarek bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bütün müşterilerimizi Maraş Yöresele bekliyoruz” diye konuştu.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz