Yöresel hediyelik ürün anlamında bünyesinde Kırmızı Biberinden dondurmasına, tarhanasından çöreğine kadar eşsiz tatta birçok gıda bulunduran Kahramanmaraş, yöresel hediyelik ürün konseptine farklı bir ürünle soluk kazandırmaya hazırlanıyor. Bu farklılığın mimarı olan Süt ve Süt Ürünleri İşletmesi Müdürü İbrahim Aksüyek, gazetemize yaptığı açıklamada, lezzetiyle tüm Türkiye’ye ün salan Maraş Yöresel Peynirini, oyma ve ahşap kutuların içine koyarak, yöresel ürün çeşitliliğe katkı sunmak istediklerini belirtti. Ahşap kutunun 3 bölümden oluştuğunu ve her bir bölmesinde Light Peynir, Spesiyal Peynir ile keçi sütlü Maraş Peyniri gibi farklı tatların yer aldığını aktaran Aksüyek, yaptıkları bu farklılığın insanlar tarafından olumlu karşılandığını ve siparişlerin daha da arttığını söyledi.

TÜRKİYE’NİN HER BÖLGESİNE MARAŞ PEYNİRİ!
Yaptıkları konseptle Maraş peynirini artık Türkiye’nin her bölgesine gönderebildiklerini ifade eden Aksüyek, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Süt ve süt ürünlerinde artık dışarıya da açılmaya başladıktan sonra, kendi peynirimizi, yöresel sıkma Maraş peyniri olarak her yerde tanıtmaya başladık. Bununla ilgili İzmir’de, İstanbul’da farklı yerlerde fuarlara katılmaya başladık. Oralardan gelen talepler doğrultusunda da artık her yere Türkiye’nin her bölgesine vakumlu ambalajında, Maraş peynirini göndermeye başladık. Bu etapta da farklı bir düşüncemiz oldu. Dedik ki artık insanlar sürekli bayramlar da farklı illere özgü hediye götürürken sürekli çikolata, dondurma, bilindik ürünler gidiyor. Bizde, neden Maraş peyniri, yöresel peynirimiz hediyelik olarak bir yere götürülmesin dedik. Bunun üzerine Kahramanmaraş’ımızın oymasının ve ahşap kutularının içerisine peynirlerimizi koymaya karar verdik.”

OLUMLU TEPKİLER, GÜZEL SİPARİŞLER
Çevreden güzel tepkiler aldıklarını dile getiren Aksüyek, bunun yanında da siparişlerin arttığını kaydetti. Aksüyek, “Daha sonra peynirimizi üç farklı bölme şeklinde, Light Peynir, Spesiyal Peynir ve keçi sütlü Maraş Peynirini hediyelik eşya olarak oyma ve ahşap kutunun içerisine koyduk. Bunların dışına da birer tane çanta yaptırdık. Dolayısıyla artık insanlar Maraş’tan başka bir şehre giderken, hediyelik olarak yöresel Maraş sıkma peynirini de götürebilecekler. Bu ürünümüz henüz yeni çıktı. İlk çalışmamız sonrası vatandaşlardan çok güzel tepkiler aldık ve bunun yanında güzel de siparişler alıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz