Sağlık Haftası nedeniyle, Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi’nde bulunan birimler kurdukları stantlar ile vatandaşları hastalıklara karşı bilinçlendirilerek sağlık taramasından geçirdi.

Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Elbistan Toplum Sağlığı Merkezinde bulunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Bulaşıcı Hastalıklar, Obezite, Ana Çocuk Sağlığı, Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler, Aşı ve Bulaşıcı Hastalık birimleri Elbistan İlçesi Karaoğlan Meydanında stant kurarak, vatandaşları hastalıklar ve korunma yöntemleri konusunda bilgilendirdi. 7-13 Nisan Sağlık Haftası nedeniyle sağlıklı yaşama dikkat çekmek adına kurulan stantlarda, hastaların şeker, tansiyon ölçümleri yapılarak beden kitle indeksleri hesaplandı.

SAĞLIKLI YAŞAMA DİKKAT ÇEKİLDİ

Kurulan sağlık stantları ile vatandaşlara, tansiyon, kan şekeri ölçümü, boy, kilo ölçümü vücut kitle indeksi hesaplaması ve kanser bilgilendirmesi yapıldı. Kolorektal, meme ve rahim ağzı kanseri, dengeli beslenme, obezite bilinçlendirme broşürleri dağıtıldı. Etkinlikte yapılan ölçümlerde  kan şekeri ve tansiyonu yüksek çıkan vatandaşlar aile hekimine ve ilgili  uzman hekime yönlendirmesi yapıldı.

Erdi İşbilir/Elbistan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Mahmut Beyaz