Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde üniversite yönetimi ile sendika yönetimi arasında ilk kez bu kadar kapsamlı bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıdan iki yönetimde memnun ayrıldı.

Kahramanmaraş Tıp Fakültesinde Mayıs ayında yetkili sendika görevini alan Türk Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi çalışmalara hızlı başladı. Öncelikle üyelerinin çalışma şartlarını iyileştirmek için üyelerine yönelik anket düzenleyen Sendika Üniversite yönetiminden 15 maddenin 9’uzuna olur alarak büyük bir başarıya imza attı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde taşeron işçi olarak çalışan hemşirelere yönelik kadro açılması talebi sonunda meyvesini vererek 108 hemşire için 4/B kadrosu açıldı. Hastanede yetkili sendika olarak sağlık çalışanlarının haklarını arama konusunda yoğun bir çalışma yapan Türk Sağlık-Sen çalışanlar arasın da anketler yaparak eksiklikleri kurum idari kurul toplantısına taşındı. Türk Sağlık-Sen’in önemli bir başarıya daha imza attığına vurgu yapan Kahramanmaraş Şube Başkanı Adem Demir, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “KSÜ Tıp Fakültesinde Mayıs döneminde Türk Sağlık-Sen olarak yetkili sendika olduktan sonra rektörlüğüyle eylül ayında yapılan KİK(Kurul İdare Kararları)toplantısının talep maddeleri arasında yer alan, kurum bünyesindeki taşeron hemşirelerin 4/B’li olarak istihdam edilmesi yönündeki çabaları sonuç vererek rektörlük tarafından 108 kişilik 4/B’li hemşire kadrosu açılmıştır. Böylece kurum bünyesinde çalışan taşeron hemşirelerin kadrolu olmalarının yolu açılmıştır.” KİK toplantısında 12 madde görüşülmüş olup 9 maddenin yerine getirilmesi için gereğinin yapılacağı kararı alınan ve kararların uygulanması konusunda da Türk Sağlık-Sen olarak konunun takipçisi olacağını ifade eden Şube Başkanı Adem Demir, Üniversite hastanesinde kazanımların devam edeceği söyledi. Haber merkezi

Editör: Mahmut Beyaz