Türkiye’de kurulan en yeni sivil toplum kuruluşlarından biri olan Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD), geride kalan bir yıllık sürede iş dünyasında hızlı bir şekilde ilerlemesini sürdürürken, Kahramanmaraş’ta da Muhammet Eliaçık öncülüğünde başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyor. ‘Türkiye’nin Yeni Yüzleri’ sloganıyla çıktıkları bu yolda birlikten güç doğar ilkesiyle hareket eden Eliaçık öncülüğündeki TÜMKİAD Kahramanmaraş Şubesi, hizmet binasının açılışını TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirdi. Pandemi koşulları sebebiyle uzun süredir yapılamayan açılışa TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu’nun yanı sıra, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanvekili Arif Şen, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İYİ Parti İl Başkanı Ömer Çabukel, MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, TÜMKİAD il başkanları, STK temsilcileri, yetkililer ve vatandaşlar katılım sağladı.

“TÜMKİAD, KAHRAMANMARAŞ’IMIZIN ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE ÇALIŞAN STK’SI OLDU”

Yeni hizmet binasının açılışında konuşan TÜMKİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Muhammet Eliaçık, yeni kurulan ve çalışmalarına yeni başlayan bir dernek olmalarına rağmen bir yıllık süre içerisinde ses getirecek işlere imza attıklarına dikkat çekerek,  “Biz TÜMKİAD Kahramanmaraş olarak şehrimize hizmet etmeye çok uzun süre önce başlamıştık fakat pandemi sebebiyle açılışımızı gerçekleştirememiştik. Bu güzel açılış bizim için yeni başlangıç olacak. Bugün o muhteşem konvoyumuzla genel başkanımızı karşılayıp buraya geldikten sonra artık inanıyorum ki Kahramanmaraş’ımızın çok güzel bir şekilde çalışan STK’sı oldu TÜMKİAD” dedi.

“TÜRKİYE GÜÇLÜ VE ONURLU BİR DEVLETTİR”

Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu ise sözlerine Kahramanmaraş’tan övgüyle bahsederek başladı. Tanrıkulu, “Bugün Kahramanmaraş’ta şunu gördük ki; Kahramanmaraş özellikle dünya üzerinde Ortadoğu bölgesinde dünyanın gözbebeği olan Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman yanında olmuştur. Kahramanmaraş kimi zaman şiiriyle, kimi zaman türküsüyle, kimi zaman âşıklarıyla bu ülkenin vatandaşlarının gönlünde olmuştur. Yetiştirdiği insanlar her daim devletine, ülkesine, milletine sahip çıkmıştır. Yazılan her şiirin altında birlik ve beraberlik mesajı verilmiştir, kahramanlığı hak ettiği gibi almıştır. Bugün bizler TÜMKİAD ailesi olarak şunu görüyoruz ki, her siyasi partinin temsilcileri burada olabiliyor, belediye başkanları burada olabiliyor. Bu memleketin, bu devletin birliğe, beraberliğe, biz olmaya ihtiyacının olduğunu biliyorduk. Bizler TÜMKİAD ailesi olarak yola çıkarken, öncelikle 17 yıldır emeğimizi, birikimimizi, düşüncemizi ortaya koyduk. Bu vatanın, bu milletin, bu onurlu devletin, ‘devleti yaşat ki millet yaşasın, milleti yaşat ki devlet yaşasın’ düşüncesini yaşatmak için yola çıktık. Türkiye güçlü ve onurlu bir devlettir. Türkiye Devleti, milletini her zaman seven, koruyan, ona sahip çıkan insanlarla doludur” ifadelerini kullandı.

“DÜNYADA HİÇBİR İNSAN YOK Kİ KAHRAMANMARAŞ DONDURMASI YEMEMİŞ”

Konuşmasının devamında STK’ların siyaset üstü olduğuna dikkat çeken Tanrıkulu, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, “Bu devletin askerde gücü var, emniyette gücü var, sağlıkta gücü var, bürokrasinin her yerinde gücü var ama gördük ki Türkiye’de STK’lar siyasi taraf oldu, STK’lar fikir tarafı oldu, STK’lar güç altına geçti. STK’ların siyaset üstü olduğunu değil, altında var olduğunu gördük. Biz, arkadaşlarımızla birlikte şu kararı verdik. Bu devletin, STK kültürünü bu millete aşılamaya, devletle millet arasında köprü olmaya, önem vereceğiz. Hükümetler her zaman gelip geçicidir ama TÜMKİAD olarak seçilmişin yanında olduğumuzu, Cumhurbaşkanın tuttuğu sancağa kurban olduğumuzu, renkleri ve dilleri farklı olan 81 ildeki her ferdi ile kimimiz Kürt, kimimiz Laz, kimimiz Çerkez, kimimiz Alevi, kimimiz Arap, kimimiz Yörük, hepimiz biriz, kardeşiz. Biz olursak, bir olursak başarırız. Dünyanın kalbi olan Türkiye’deki herkesin oyunun olduğunu biliyoruz. Bizi hiçbir şekilde yenemezler. Hiçbir Kürt yoktur ki Türk kahvesi içmemiş, hiçbir Türk yok ki Kürt böreği yememiş, dünyada hiçbir insan yok ki Kahramanmaraş Dondurması yememiş” şeklinde konuştu.

“BU MEMLEKETİN YENİLİKLERE, SİZLERE İHTİYACI VAR”

TÜMKİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Muhammet Eliaçık’ı tebrik eden Tanrıkulu, “Muhammet kardeşim seni tebrik ediyorum, ekibini tebrik ediyorum. Siz bir yarıştasınız, bu memleketin yeniliklere, sizlere ihtiyacı var. Asla korkmayın. Allah’tan korkan kimseden korkmaz. Türkiye devleti siyaset üstü bir devlettir, abdestinden şüphesi olmayan, gözüne baktığı zaman kimin ne olduğunu bilen devlettir. Bu yüzden abdestinizden şüpheniz yoksa asla korkmayın, tek korkunuz kul hakkı yemek, devletin tüyü bitmemiş yetiminin hakkını yemek olsun” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz