Dernek lokalinde gerçekleştirilen etkinlik oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Tıp camiasının bir araya geldiği programda AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil’in yanı sıra İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz’de katıldı. Hekimlerin tıp bayramıyla ilgili fotoğraf sergilerinin yer aldığı etkinlikte yine tıpla ilgili slayt gösterisi yapıldı. Programda konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, son dönemde Türkiye’nin özellikle sağlık alanında çağ atladığını vurguladı. 15 yıl önce vatandaşın sağlıktaki memnuniyet oranının yüzde 39 olduğunu ancak gelinen noktada yapılan hizmetlerle birlikte bu oranın yüzde 76’lara kadar çıktığına dikkat çeken Çitil, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

SAĞLIKTA ÇAĞ ATLADIK”
Çitil, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bugün meslektaşlarımızla bir araya geldik. Benimde üyesi olduğum Kahramanmaraş Tabipler Odası’nda başkanımız, sağlık müdürümüz, yönetim kurulu üyeleri ve tıp camiasındaki hekim arkadaşlarımızla bir aradayız. Biliyorsunuz 14 Mart Tıp Bayramı Haftası kutlanıyor. Hem bu vesile ile hem de 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik yapıldı. Yine meslektaşlarımızdan resim sergisi yapıldı. Özellikle Türkiye’de biliyorsunuz tıp son dönemlerde adeta çağ atladı. Sağlık Bakanlığımızın politikaları sonucunda yaklaşık 15-16 yıl gibi bir sürede sağlık camiasının hizmetlerinden vatandaşın memnuniyet oranı yüzde 39’lardan yüzde 76’lara kadar çıktı. Ben bu vesile ile hem hekimlerimize hem de tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum ve 14 Mart Tıp Bayramı’nın hekimlerimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

YERLİ VE MİLLİ İLAÇ İÇİN DEVLET TEŞVİKİ OLUŞACAK”
Hem yerli ilaç hem de tıbbi malzemelerin yerli ve milli olması adına devlet teşviki oluşacak” diyen Çitil, sözlerinin devamında Afrin operasyonuyla ilgili konuştu. Çitil, “Sağlık Bakanlığımızın da son teşkilat yasasıyla tamamen önü açıldı ve destekleniyor. İnşallah önümüzdeki günlerde çok güzel gelişmeler olacak. Ayrıca ben Kahramanmaraş Tabipler Odası’nı da kutluyorum. Çünkü merkez konseyin Afrin’deki Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin talihsiz bir açıklama olmuştu. Savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğuna dair bir görüş bildirmişlerdi. Bir kere orada bir savaş yok, orada terörle mücadele var. İkincisi ise Türk vatandaşlarımızın sağlığı için geleceği için emniyet içerisinde yaşamaları için yapılan bir operasyon. Kesinlikle bir işgal operasyonu da değil kendi iç güvenliğimizi ve sınır güvenliğimizi oluşturmaya yönelik bir operasyon. Oradaki PYD/PKK unsurlarını ortadan kaldırıncaya kadar, sınır güvenliğimiz tamamen sağlanıncaya kadar da operasyon devam edecek. Ne kadar da kalmamız gerekiyorsa o kadar kalacağız. Daha sonrada neresi tehlike arz ediyorsa oraya kadar gideceğiz. Bu vesile ile hem Afrin’de hem 15 Temmuz’da geçmişten bu yana vatan topraklarımızı sonuna kadar savunan ve canı pahasına şehit olanlarımıza da Allah’tan rahmet gazilerimize de acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

SAĞLIK FEDAKÂRLIK İSTER”
Programda konuşan bir başka isim İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz ise şunları kaydetti: “14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri dolayısıyla meslektaşlarımızla, vekilimizle ve oda başkanımızla bir araya geldik. Aynı zamanda 14 Mart Sağlık Haftası olarak kutlanmaktadır. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü de bu haftaya denk gelmesi ayrıca önemliydi. 1919 yılında işgalci kuvvetlere karşı şanlı Türk sancağını İstanbul Tıp Fakültesi’ne diken tıbbi eller, halen aynı ruhla bugün Afrin’de de aynı şekilde bayrağımızı en üst seviyeye çıkarmak için Mehmetçiğimizin yanında görev alıyor. Bildiğimiz gibi sağlık 24 saat devam eden kesintisiz bir iştir ve fedakârlık ister. Aynı zamanda da çok şerefli bir meslektir.”

14 MART TIBBİYELİLERİN İŞGALCİLERE KARŞI HAYKIRDIĞI GÜNÜN ADIDIR”
Kahramanmaraş Tabipler Odası Başkanı Ekrem Aksu’da 14 Mart’ın vatanın işgalini kabul etmeyen yüreği yanan tıbbiyelilerin işgal kuvvetlerine karşı haykırdığı ve bayrak açtığı günün adı olduğunu söyledi. Aksu, “Aynı zamanda istiklal savaşını başlatan ve zafere ulaştıran büyük Anadolu yangınının da kıvılcımı olarak kabul edebiliriz. Bugün aynı zamanda Türk milletinin yedi düvele karşı savaşarak Çanakkale geçilmez dediği Çanakkale zaferinin de 103. Yılını kutluyoruz. Zafer haftasıyla tıp haftasını beraberce kutlamak biz hekimler için de gurur vesilesi olmaktadır. Ayrıca kurulduğu günden günümüze kadar vatanına, milletine, devletine bağlılığı hususunda taviz vermeyen ilkeli kurumsal duruş sergileyen Kahramanmaraş Tabip odasının üyesi olma gururunu da sizinle paylaşmak istiyorum.”

ZEYTİN DALI HAREKÂTINI SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ”
Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekâtını Türk Hekimleri olarak sonuna kadar desteklediklerine vurgu yapan Ekrem Aksu, “Tarihte olduğu gibi günümüzde de Türk milletinin emperyalist devletlerle mücadelesi devam etmektedir. Bu bağlamda Afrin’de Türk silahlı Kuvvetlerimiz tarafından gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtını Türk hekimleri tarafından sonuna kadar destekliyoruz. En kısa zamanda zaferle sonuçlanacağına inanıyoruz. Bu hareketle ilgili olarak bizimde katılmadığımız merkez konseyin açıklamalarından dolayı Kurumsal çatı kurumumuzdan Türk ibaresinin kaldırılması ve ülkemizdeki hekimlerin yasal temsilcisi konumundaki kurumumuzun yıpranmasına neden olabilecek düzenleme çalışmalarını kaygıyla izliyoruz. Merkez konseydeki marjinalleşmenin özellikle büyükşehirlerde oda seçimlerine katılımın teşvikiyle önlenebileceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME İSTİYORUZ”
Sağlıkta şiddet sorununun çözümü için ivedilikle yasal düzenleme yapılmasını isteyen Aksu, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Gerek aktif çalışan gerekse emekli olmuş hekimlerin sosyal haklarında yapılması planlanan düzeltmelerin sağlıkta yıpranma payının en kısa zamanda hayata geçmesini bekliyoruz. İlimizde kamuda görev yapan hekimlerimizden ilçede veya acil serviste çalışmadığı için, yan dalcı olmadığı için sözleşmeli çalışma hakkından mahrum olan hekimlerimizin de çalışma barışını sağlamak için bu haktan faydalanmalarını sağlayacak düzenlemelerin en kısa zamanda hayata geçmesini bekliyoruz.”

HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Ayrıca programda yılın hekim olarak Acil Tıp Uzmanı Ethem Arısoy seçildi. Ödülünü almasının ardından duygularını anlatan Arısoy, “Hekimlik gerçekten çok zor bir iş ama Acil Tıp Uzmanlığı daha zor bir iştir. Tüm gelen hastalarımıza karşı, hekimlerimize karşı arkadaşlarımız karşı mümkün olduğu kadar hoşgörülü ve güven içinde olmak gerekiyor. Bu bakımından yıllarımı verdiğim bu meslekte aldığım bu ikinci ödül oldu. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz