Son bir hafta içinde üç şehit veren Kahramanmaraş'ta 7'den 70'e teröre lanet yağdı. Sokakta gazetemize konuşan vatandaşların bazıları terörün halkın içine sızdığını söylerken bazıları ise hükümete çok güvendiğini, terör sorununun birgün sona ereceğini söyledi.
Her hafta birbirinden önemli konuları sayfa sütunlarına taşıyan Manşet Gazetesi sokak röportajlarında halkın nabzını tutmaya devam ediyor. Türkiye gündeminde olduğu gibi Kahramanmaraş gündeminde de geniş yer bulan terör olayları halkın tepkisini çekmeye devam ediyor. Kahraman şehir son bir haftada aldığı üç şehit haberiyle yasa boğuldu. Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, Sendika temsilcileri ve tüm Kahramanmaraş halkı tepkisini sosyal medyada dile getiriyor. Terörün bir daha can almaması için tüm imkanlar seferber ediliyor. Kahramanmaraş'ta yaptığı röportajlarla sokağın sesi olan Manşet Gazetesi vatandaşın teröre olan tepkisini sayfa sütunlarında yer verdi. Haber ekibimiz sokağa çıkarak rastgele vatandaşla yaptığı sokak röportajında halka sorular yönelterek onların tepkilerini dinledi. Kimi vatandaş terör olaylarının biran önce bitmesi gerektiğinin altını çizerken kimisi ise sokak ortasında teröre lanet okudu. Kahramanmaraş'ın yasta olduğunu kaydenen halk son bir hafta içinde alınan üç şehit haberiyle; boğazların düğümlendiğini, acının kederin hat safhaya çıktığını ve bir o kadar da nefretin arttığını dile getirdi. Terörün artmasını PKK'lı teröristlerin son çırpınışları olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Biz her şeyin üstesinden gelmişizdir. Allah'ın izniyle bugünleri de atlatacağız. Şehitlerimizin ruhları şad olsun diyerek" teselli buldular.
 
İşte sokakta rastgele vatandaşlara yönelttiğimiz sorulardan aldığımız cevaplar:

Doğan Hamzaoğlu
 
Şehitlerimizden dolayı çok üzgünüm. Vatanımız, devletimiz için çok kötü bir durum. Terörün gelecekte biteceğini umud ediyorum. Kökleri kurusun, bizim Mehmetçiklerimiz artık şehit olmasın. Ama bu terörün son zamanları yakında hepsi bitecek, herkesin yüzü gülecek. Terörü kınıyoruz.

Hüseyin Karakuş
 
Kahramanmaraş son günlerde çok fazla şehit verdi bunu hiç iyi değerlendirmiyorum. Türkiye'de askerlerimiz çok öldürüyor ama bu yine bir netice değil. Ölümle bir netice olmuyor. İnsanları devlet bağlayacak iş verecek yoksa beş tane ölürürüz on tane şehit veririz. Ateş düştüğü yeri yakar. Biz 3 günde 3 şehit verdik Allah rahmet etsin deriz bizim için biter ama ailesi için öyle değil.Terörün biteceğine inanmıyorum. Bu biter başka bir isimde başka bir terör gelir. Amerika, Rusya, Çin, İran var. Gelecekte biteceğini hiç tahmin etmiyorum. Son zamanda artmasını Suriye olayları körükledi. Dostlarımız bizi yalnız bırakıyor.

Mehmet Kaya
Terörü lanetliyorum. Allah kahretsin diyorum. Yapacak birşey yok. Herkes yeterince çalışıyor ama içten yıkıyorlar, dıştan değil. Terörün artması inşallah son bulur. Terör bir kaç yıl daha sürer. Terör şehrin içine girmiş bir biçimde esnaf mı, halk mı bilemiyorsun. Bilsen şu zamana kadar kalmazdı, temizlenirdi. Artık bitmesi gerekir. Terörün artması dış güçlerin menfaatidir. Türkiye zengin bir ülke haline gelecek 2023'ü bize yaşatmamaya uğraşıyorlar benim görüşüm bu yönde.

Ahmet Edikli
Arayacak suçlunun hepsi Ankara'dadır. HDP'nin adamlardır. PKK'lı neden arıyorsun ki? Hepsi Ankarada. Terörün son çırpınışları bunlar. Terörün kökü çok, kolay kolay bitmez. Bir tane teröristin 10 tane çocuğu var. Eskiden terör bu kadar değildi. HDP'nin başa geçmesiyle bu kadar arttı. Barajı geçemeselerdi biz bu vatan için bu kadar şehit vermezdik. Barajı geçmeleri için destek veren herkesi kınıyorum.

Durdu Mehmet Akeniş
Terörü kınıyorum. Son zamanlarda şehit vermemiz bizim içimizi yakıyor. Terörün son çırpınışları olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hepsinin haddinden gelecek. Ben biteceğine umutluyum ve vatanımız için canını veren Mehmetçiklerimizin kanı boşa gitmeyecek.

Selahattin Kurt
Mehmetçiklerimizin şehit olması hepimizi üzüyor. Bir ülkede can yanması, bir ev yıkılması hiç iyi birşey değil. Bu huzursuzluk inşallah gider bir daha gelmez. Eskiden geçmişten beri bazı şeyleri aşarak bu noktaya geldi. Bu teröristlerinde sonu gelecek. Türkiye bunları aşar. Devletle devlet olunmaz. Devletin bu durumu çözeceğine inanıyorum.

Muharrem Polat
Terörü en içten şekilde lanetliyorum. Biran önce içimizde ki bu pisliklerin temizlemesini, biran önce vatanımızın milletimizin başı rahata ve huzura kavuşmasını istiyoruz. Son zamanlarda terörün hızla çoğalmasının nedeni bitiş noktasına yaklaştıklarından dolayı olduğunu düşünüyorum. 2 yıl içinde hepsinin kökü kurur. Son yıllarda terörün çoğalmasını Suriye'nin karışmasından dolayı. YPG, DAİŞ, İŞİD gibi farklı kutuplaşmalar, küçük devlet oluşmaları da artmasının nedenlerinden biridir.

Murat Pur
Günümüzün sorunu terör. Keşke olmasada kimse ölmese. Her memlekette olduğu gibi memlekette de şehitlerimiz var. Çok üzgünüz. Terör biter mi derseniz bitmez biraz önce bitmesini umut ediyoruz. Bu memleketin kaderi terördür. Çözüm süreci bitti bir birikim meydana çıktı yıllardır çıkan bir sorun son bir yılda daha da artmaya başladı. Bu yıl hepsini bir arada gördük. Keşke biran önce bitsede bizimde yüzümüz gülebilse.

Ülkü Gök
Düşüncelerin bittiği noktadayız. Yapabileceğimiz tek şey savaşabilmek. Başka yapabileceğimiz hiç birşey yok. Ben terörün biteceğine inanmıyorum. Ben çocukkende vardı hala da var şu zamana kadar bitiremedik. Son zamanda terörün artmasının nedenini meclise girmelerine bağlıyorum. Artık tamamen içerideler ve bu yüzden daha rahat ve daha cesurlar onları oradan çıkarmamız lazım. Bizde rahatlayalım.

Mehmet Kavak
Son günlerde şehidlerimiz artıyor bu durum hiç iyiye gitmiyor. Terörü lanetliyoruz. Terörün artışı sonuna yaklaştığını göstergesidir. Gelecekte hepsi bitecek ama zamanı var. Pkk bitebilir ama Suriye uzantısı devam edeceğini düşünüyorum. Son zamanlarda artış göstermesinin nedeni Türkiye'nin kalkınmasını, daha iyi olmasını, ilerlemesini istemiyorlar. O yüzden bu tür sorunlar meydana geliyor. Yabancı bağlantılı ülkeleride var. Meclise girince terör olayları daha da çoğaldı. Buna bir çözüm bulmaları lazım.

Cuma Ali Kırıcı
PKK halkın içine sızdığı için terör kolay kolay temizlenmiyor. Bu böyle giderse bir daha çözüm süreci çıkmazsa terör biter. Böyle gitmezsede biraz zor. Bitmesinden umutluyum. Biz çok can verdik. Bu bizi çok etkiledi. Artık bu terör olayı bitsin bizde rahat edelim.

Fatih Köşker
Sapla samanın birbirine karıştığı şu dönemde şehitlerimize Allah'tan rahmet dilesek başkaları, şehitler ölmesin, vatan sağolsun desek başka biri oluyoruz. Bizde ne olduğumuzu unuttuk. Vatan sağolsun demekten başka çağre yok. Türk bayrağın dalgalandığı her yer kutsaldır. Bu askerlerimizde bunun uğruna şehit olmuştur. Mekanlarıda cennet olsun inşallah. Son zamanlarda terörün artması terörün son çırpınışları değil. Başka bir yapılanma içerisinde, başka bir adla Türkiye'nin başına tekrar bela olacağını düşünüyorum. Bu husus ile inşallah hükümetin milli istihbarat teşkilatı zafiyet göstermez. İnşallah biter, sadece öyle umut ediyorum. Son bir yılda terörün artmasına bazıları son çırpınışları diyebilir bazıları Türkiye'nin önü açılıyor diyebilir. Benim şahsi görüşüm Türk milleti olarak bizim zafiyetimiz ve Kürt halkı'nın da ciddi aldatılmaları sonucu ortaya çıkan bir yapıdır.

Sümeyye Polat
Ateş düştüğü yeri yakıyor. Sadece biz üzülüp geçiyoruz. Kahramanmaraş'ta çok şehit verdi. Ama vatan korunması gerekiyor bi şekilde. Askerlerimiz, polislerimiz koruyacaklar. Terörün son çırpınışları artık. Ama bu sadece uluslararası bir terör olduğunu düşünüyorum. İnşallah düzelecek. Devletler olacak. Menfaatler var bu yüzden terör bitmez. Çünkü terör yasal olmayan yönden devletlerin birbirini, toplumların birbirini çökertmesi, yıpratmasıdır. Son zamanlarda terörün çoğalmasını uluslararası büyük planların olması, Türkiye'nin büyüyüp gelişmesine bağlıyorum. Bunu durdukmak lazım. Bu nedenlerle terörü devreye sokuyorlar. Terörü kınıyoruz.

Haber: Meliha Şeyra Akçakale


Editör: Mahmut Beyaz