Henüz lise yıllarında sempatisi ve düşkünlüğü nedeniyle modaya yönelen ve hayallerinden bir an olsun vazgeçmeyerek, Ege Üniversitesi Moda Tasarım bölümünü kazanan, mezun olmasının akabinde ise Kahramanmaraş’a dönerek, kendi işyerini açan 23 yaşındaki genç girişimci Yasemin İskender, alanında oldukça iddialı. Kentte bir moda alışkanlığı oluşturmak için çaba gösteren ve bu anlamda ilk adım olarak kendi işyerini açan İskender, Onikişubat İlçesi Haydar Bey Mahallesi 32082. Sokak içerisinde bulunan işyerinde birbirinden güzel ürünleri müşterilerine sunuyor. Henüz 8 ay önce açılmasına rağmen vatandaşlardan güzel geri dönüşler almayı başaran İskender’in en büyük hayali bir marka oluşturarak, ürettiği özel ürünleri dünyayla buluşturmak.

HAYALİMDE HER ZAMAN KENDİ MODA EVİMİ AÇMAK VARDI
İşyerini açış sürecinden ve hedeflerinden bahseden Yasemin İskender, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş’ta da özellikle düğün üzeri kıyafet almak için ya Gaziantep’e yâda Adana’ya gidilir. Bu süreç aslında benim modaya yönelmemi sağladı. Daha sonra üniversite sınavlarına hazırlandım ve istediğim bölüm olan Ege Üniversitesi Moda Tasarım bölümünü kazandım. 2019 yılında ise okuldan mezun oldum ve tekrar Kahramanmaraş’a geldim. Akabinde 1 yıl kadar Piserro firmasında çalıştım. Ancak araya pandemi süreci girdi. Kuşkusuz asıl yapmak istediğim iş kendi işimdi. Hayalimde her zaman kendi moda evimi açmak vardı. Çünkü buradaki insanlarımız farklı şehirlerden moda ürünleri alıyordu. Bende kendi kendime bir moda evi açmak ve insanların modayı Kahramanmaraş’ta yakalamasını sağlamak istedim. Dolayısıyla da kendi ismimle bir moda evi açtım. İşyerimde hazır giyimin yanı sıra kendi ürettiğimiz özel ürünlerde var. Şu an için genelde gündelik giysilere ağırlık verdik. Blazer ceketlerimiz, gündelik pantolon, gömlek, elbiselerimiz var. Bunun yanı sıra günlük elbiseler, abiye ve gelinliklerimizde mevcut. Müşterilerimize birçok alanda hizmet ve ürün sunabiliyoruz.

 HEDEFİM ŞUBELEŞİP, YURT DIŞINA AÇILMAK
Tekstil devi Kahramanmaraş’ımıza artık modayı da taşımak istiyorum. Bu konuda tekliflere açığım. Şehrimiz için ne yapabilirizi düşünüyorum. Kumaşlarımız şehrimizde üretiliyor. Birçok markaya Kahramanmaraş’tan kumaş gitmesine rağmen bizim memleketimiz sanki hazır üretim sektöründe biraz geri kalmış gibi. Çünkü dışarıdan bir istek var. Ben bu işyerini açarak bunun önüne geçmek ve bir adım atmak istedim. Hedefim öncelikle şubeleşip, yurt dışına açılmak.

VATANDAŞLARDAN ÇOK GÜZEL GERİ DÖNÜŞLER ALIYORUM
İşyerim açılalı henüz 8 ay oldu ama vatandaşlardan çok güzel geri dönüşler alıyorum. İnsanlar işyerimize geldiğinde gündelik yaşamın stresini atabilecek ve kendilerini ev huzurunda hissetmeleri sağlayabilecek her açıdan konforu yakalayabilmeleri için konsept olarak hem iç kısımda hem dış kısımda özel olarak dizayn ettim. İşyerimizde kıymetli müşterilerimize oturup kahve ve sohbet eşliğinde hem alışveriş yapıp hem de dinlenebilme imkânını sunuyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz