Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşam mücadelesi veren 65 yaşındaki Esme Keklik ve iki çocuğu hayırseverlerden kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Engelli olan kızının bakım maaşının aileyi geçindirmeye yetmediğini ifade eden yaşlı kadın tek umudunun hayırseverler olduğunu söyledi.

Elbistan İlçesi Bahçelievler Mahallesinde engelli kızı ve bir oğlu ile yaşam mücadelesi veren 65 yaşındaki Esme Keklik, engelli olan kızından dolayı aldığı engelli bakım maaşının kendisini ve oğlunu geçindirmeye yetmediğini söyledi. 65 yaşındaki Esme Keklik, aldığı maaşın ancak elektrik, su ve ilaç parasına yettiğini belirtti. Birde bunlar yetmezmiş gibi oturdukları evin borcunun bir kısmını ödeyemeyen aile geri kalan borçlarını ödeyemezlerse evsiz kalacaklar. Elbistan İlçesi Bahçelievler Mahallesinde kızı ve oğlu ile birlikte iki odalı kerpiç bir evde yaşadıklarını belirten 6 çocuk annesi Keklik, "Hayırseverlerin ve devletten aldığım engelli bakım maaşıyla geçimimizi sağlayabiliyoruz” dedi.

OTURDUKLARI EVİN KALAN BORCUNU ÖDEYEMEZLERSE EVSİZ KALACAKLAR

Keklik, "Eşim 18 yıl önce beni ve 6 çocuğumu bırakıp gitti. Evde bir engelli kızım ve oğlum kaldı. Diğer çocuklar evlendiler. Daha önce yıkılmak üzere olan bir kerpiç evde kiracı olarak kalıyorduk. Bu evi devlet desteği ve hayırseverlerin katkılarıyla 43 bin liraya satın almaya çalıştık. Ev sahibine 25 bin lirasını ödeyebildik. Paranın tamamını ödeyemediğimiz için tapuyu alamadık. Geriye kalan 18 bin lirayı ödeyemediğimiz için ev sahibi evi başkasına satacağını söyledi. Çocuklarımı çapaya giderek, ekmek yapan komşularıma yardım ederek büyüttüm. Kızımın engelli bakım maaşı var. Ama bir kenara birikim yapacak imkânımız olmadı. Şimdi 18 bin lirayı ödeyemezsek evimiz satılacak" dedi. Esentepe Mahalle Muhtarı İdris Şafak'ta, "Bu insanlar eskiden bizim mahallemizde oturuyordu. Bu mahalleden ev aldık. Paranın tamamını ödeyemedik. Şimdi evi yeniden satmak istiyorlar. Esme Keklik ve iki çocuğu için hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.

Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz